SNP Nikšić: Tužilaštvo hitno da ispita rad nikšićke bolnice od dolaska kadra Demokrata na čelo

SNP Nikšić poziva Tužilaštvo da hitno ispita rad prethodne uprave bolnice u Nikšiću.

“Hitno ispitati kako je u nikšićkoj bolnici zaposleno 83 ljudi, od čega velika većina nemedicinskog kadra, a svi do jednog članovi Demokrata. Hitno ispitati, kako je moguće da je u nikšićkoj bolnici moglo doći do zaposlenja jedino ako na to da saglasnost poslanik Demokrata Momo Koprivica”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, potrebo je ispitati konkurs za radnika u kotlarnici, za koji je dva puta presuđeno da se poništi, pa treći put bolnica treba da plati sve troškove vezane za ovaj postupak te kako su profesori književnosti zapošljavani u bolnici.

“Hitno ispitati, zašto su o trošku nikšićke bolnice plaćani računi za mobilne telefone članovima i funkcionerima Demokrata, računi uredno sklonjeni u fioku do dolaska nove direktorice. Hitno ispitati, kako je bivši službenik u ministarstvu zdravlja Čađenović potpisivao sve što je poželio bivši direktor nikšićke bolnice, a uz to nije imao ovlašćenje bivše ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović”, navode iz SNP-a.

Prema njihovim riječima, potrebno je ispitati i kako je Čađenović o trošku FK Sutjeska putovao na međunarodne utakmice FK Sutjeska i čime je to zadužio bivšeg direktora bolnice. 

“Hitno ispitati ponašanja i djelovanja doktora Lekovića, Kaluđerovića i Mitrovića prema svima onima koji nijesu članovi njihove partije. Hitno ispitati sva dešavanja u nikšićkoj bolnici od dolaska na njeno čelo doktora Mitrovića. Hitno ispitati, kako bi građani imali kompletnu sliku o onima koji o svakom imaju nešto loše da kažu, a o sebi nemaju ništa. Zato, idemo ljudi, idemo Tužilaštvo”, zaključuju iz SNP-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

SNIMAK RAZOBLIČIO KNEŽEVIĆEVU LAŽ, Martinović: Zastrašujuće je što bi...

Ivan Gardašević pritvoren je u srijedu popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare