Srzentić u Vašingtonu razgovarala sa predstavnicima Vlade SAD-a o informacionim tehnologijama i digitalizaciji

Tokom zvanične posjete Ujedinjenim Američkim Državama, ministarka Srzentić se u Vašingtonu sastala sa predstavnicima Vlade SAD-a u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić imala je seriju uspješnih sastanaka u Vašingtonu sa predstavnicima Vlade Sjedinjenih Američkih Država u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije na kojima je formalizovana dalja podrška i partnerstvo njihovih timova.

Ona se sastala sa Marijom Roat, zamjenicom direktora za informacione tehnologije u Vladi SAD-a, sa kojom je  razgovarala na temu njihove dalje saradnje na polju politika i modela za bolje tehnologije, sajber bezbjednosti, digitalnih servisa, i unaprjeđenja IT infrastrukture u Crnoj Gori.

“Sa Caitlin Gandhi i Dahiannaom Salazar Foreman, osnivačicama Američkog digitalnog korpusa (US Digital Corps), smo formalizovali partnerstvo kako bismo kroz Montenegro Digital program saradnje doveli najbolje tehnologe, digitalne eksperte i inovatore iz Crne Gore i inostranstva u Vladu, koji će pomoći u rješavanju digitalnih izazova zajedno sa javnim službenicima”, napisala je ministarka Tamara Srzentić na svom Tviter nalogu

Ministarka Srzentić je imala priliku da se sastane i sa Edwardom Hartwigom, jednim od direktora USDS kancelarije za digitalne servise u Bijeloj kući,  po uzoru na koju se osniva i Montenegro Digital kancelarija za digitalne service u Crnoj Gori, koji će pomoći timu Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija da dodatno osnaže digitalne kapacitete u Crnoj Gori, kroz udruživanje privatnog i javnog sektora.

Takođe, ona se sastala i sa timom Larryja Bafunda i Grega Gershmana, koji su osnovali Ad Hoc  tehnološku kompaniju koja pomaže vladama svijeta da kroz razvoj digitalnih vještina i dizajn servisa najbolje odgovore potrebama građana. Greg je nekada radio u administraciji Baraka Obame na razvoju HealthCare.gov gdje je stekao ogromno iskustvo.

“Iskoristićemo njihovo znanje i ekspertizu da i u Crnoj Gori okupimo najbolje tehnologe i digitalne eksperte iz Amerike i udruženim snagama sa javnim službenicima riješimo digitalne izazove i isporučimo najbolje servise za građane. Zahvalna sam im na njihovom partnerstvu i podršci koju nam pružaju”, naglasila je ministarka Tamara Srzentić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare