Stijović u Rožajama: Direktna podrška domaćinstvima za formiranje i unapređenje stočnih fondova

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović danas je sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Opštini Rožaje gdje je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao na temu novog Agrobudžeta i unapređenju infrastrukture za poljoprivrednu proizvodnju.

Tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Rahmanom Husovićem i saradnicima ministar Stijović je predstavio nove mjere koje će biti obuhvaćene Agrobudžetom od kojih se mnoge odnose na razvoj agroturizma i dalje unapređenje ruralnog turizma u Rožajama. Ministar je najavio i podršku poljoprivrednicima u nabavci mehanizacije kao i direktnu podršku siromašnim domaćinstvima za formiranje i unapređenje stočnih fondova.

“Pored podrške investicijama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i agroturizmu, potrebno je unaprijediti ruralnu infrastrukturu. Cilj je da se unaprijedi kvalitet života u ruralnim područjima radi stvaranja osnove za dalji razvoj sektora poljoprivrede”, rekao je ministar Stijović.

Jedna od ključnih tema u toku susreta odnosila se na rješavanje problema u oblasti šumarstva kao što su nedostaci na tržištu šumske građe i suzbijanje ilegalne sječe šuma.

Predsjednik Husović je zahvalio ministru Stijoviću na posjeti i izrazio spremnost lokalne samouprave za intenzivnom saradnjom sa Ministarstvom u domenu ostvarenja ciljeva koji vode kreiranju povoljnijeg ambijenta za razvoj poljoprivrednih djelatnosti.

“Poljoprivreda je strateška grana razvoja naše opštine. Svakodnevno razgovaramo sa poljoprivrednim proizvođačima kako bismo realno sagledali probleme sa kojima se sureću u svom radu. U ovom momentu prioritet nam je dalje unapređenje putne infrastrukture na ruralnom području kako bi naši građani imali povoljnije uslove za život na selu, zaključio je Husović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Podjela vladajućih u Crnoj Gori na premijerove i vicepremijerove

O razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Krivokapića raspravljaće se 3. februara. Dan kasnije 4....

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

URA: Krivokapiću sada ne smetaju glasovi opozicije, dostojan premijerskog...

Oni su nastavili polemiku sa kabinetom premijera. "Nakon što je optužio za izdaju sve...

Vuković: Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici...

"Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici ne prisustvuje barem 41 poslanik. Jasno je da ne...

Brnabić: Vlada Srbije ukinula sve dozvole i uredbe za...

„Poništeni su svi upravni akti vezani za Rio Tinto, odnosno Rio Sava, sve dozvole, odluke, rješenje i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare