Vojinović: Ministarstvo će uraditi sve kako bi se stvorili uslovi za početak izgradnje fiskulturne sale

Ministar prosvjete, Miomir Vojinović održao je u prostorijama Ministarstva sastanak sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem, direktorom Direkcije za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prijestonice Cetinje Vukom Latkovićem, sekretarkom Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Marijom Proročić, direktoricom OŠ 'Lovćenski partizanski odred', Petrom Ivanović, predstavnikom Savjeta roditelja ove škole Slavkom Jankovićam, na temu izgradnje fiskulturne sale za potrebe učenika pomenute škole.

Ministar Vojinović je istakao da je Ministarstvo prosvjete, prepoznalo problem nedostatka fiskulturne sale u ovoj školi nakon njene izgradnje 2004. godine, i u prethodnom periodu kontinuirano predlagalo gradnju sale kroz Kapitalni budžet.

Gradonačelnik Đurašković je naveo da će Prijestonica u narednom periodu uraditi sve kako bi se što prije riješio ovaj dugogodišnji problem. Tako će se već ove godine ući u proces pripremanja dokumentacije za realizaciju projekta, dok početak izgradnje možemo očekivati u 2023. godini.

Takođe, sagovorinici su se složili da je postojeći školski objekat u veoma lošem stanju, kao i da se njegova rekonstrukcija, planirana kroz program Energetske efikasnosti, koji se finansira iz kredita KfW banke, očekuje najranije za tri godine. Konstatovano je da je kroz pomenuti projekat planirana i rekonstrukcija objekta Gimnazije i Srednje likovne škole, te da je početak radova na ovim školama planiran istovremeno sa početkom rekonstrukcije zgrade OŠ ‘Lovćenski partizanski odred’.

”Imajući u vidu da je škola u izuzetno lošem stanju i pored činjenice da je relativno skorije građena, Ministarstvo prosvjete je u prethodnom periodu izgradilo ulazni plato ispred škole i rekonstruisalo dio fasade koja je bila u najlošijem stanju”, naglasio je ministar Vojinović i dodao da će Ministarstvo prosvjete, zajedno sa stručnim službama Prijestonice Cetinje u narednom periodu uraditi sve kako bi se stvorili uslovi za početak izgradnje fiskulturne sale kroz Kapitalni budžet za 2023. godinu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Carlosu Santani pozlilo usred nastupa, srušio se na pozornici

Snimak incidenta pojavio se na društvenim mrežama gdje je više korisnika podijelilo trenutak kada se 74-godišnjak srušio...

Vatrogascima od danas pomaže 20 sezonaca

Vatrogasci su tokom noći uspjeli da ugase požar koji je buktio na brdu...

Rekordne temperature mora u Hrvatskoj, na Mljetu čak 30...

U Dubrovniku i na Mljetu temperatura mora je bila 29 stepeni, na Lastovu,...

ŽPCG za STANDARD: Nijesmo u mogućnost da u svim...

Kako navode za prvih pet mjeseci 2022. godine prevezeno je skoro 250.000 putnika, što je za 75...

U Ulcinju promocija zaštićenih morskih područja

Događaj će se održati u Ulcinju (palata Venezia, Stari grad). 

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare