Vojinović uručio ključeve budvanskim prosvjetarima

Ministar prosvjete Miomir Vojinović uručio je danas u Budvi ključeve prosvjetnim radnicima iz Budve koji su podstanari. Ključeve stanova dobila su 74 budvanska prosvjetara.

Izražavajući izuzetnu čast i zadovoljstvo što prisustvuje radosnom i dugo čekanom trenutku kada prosvjetni radnici u Budvi, podstanari, konačno ulaze u svoje stanove, Vojinović je naglasio da se kao ministar sa ovom problematikom suočio praktično na samom kraju procesa, koji je obilovao brojnim nepravilnostima i otkrio sistemske slabosti rješavanja stambenih problema zaposlenih u prosvjeti.

“Posebnu zahvalnost Ministarstvo svakako duguje Opštini Budva koja je čak i preko granica dogovorenog, a ponekad i objektivnih mogućnosti činila sve što se moglo da se iz problema izađe, a naročito poslije 2016. godine. Crna Gora i njen obrazovni sistem zaslužuju drugačiji, sistematičan, inkluzivan i meritoran sistem zasnovan na tome da se svima omogući jednak pristup mogućnostima. Jedna neopravdano malo plaćena profesija kakva je prosvjeta mora imati sistem koji efikasnije i pravičnije odgovora na stambenu problematiku zaposlenih, kako ne bi došlo do ugrožavanja samog vaspitno-obrazovnog rada, čije bi štete trpjeli svi mladi i država Crna Gora”, istakao je ministar prosvjete.

Vojinović kaže da u Ministarstvu nisu srećni zbog ovog trenutka u onom smislu koji podrazumijeva potpuno dovršen proces, proceduralno sledstven.

“Ali smo srećni što smo u vrlo kratkom periodu koliko je ova Vlada trajala uradili sve što smo mogli da prosvjetni radnici Budve, oni najugroženiji, uđu u svoje davno očekivane stanove. Pred nama će, ili novom Vladom, biti još mnogo posla, kako po pitanju legalizacije, tehničkog prijema, procjene kvaliteta radova, neophodne dodatne infrastrukture kako bi ovo naselje bilo dostojno prosvjetnih radnika i važnog posla koji obavljaju”, istakao je ministar Vojinović.

Dodjeli ključeva prisustvovali su i Milijana Jelušić, državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete i predstavnici Opštine Budva Milo Božović i Nikola Jovanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Damjanović: Narednih dana isplata “trinaeste penzije”

- Obećali smo da ćemo zbog narušavanja životnog standarda pokušati da damo pdoršku, ukupne vrijednosti od 17...

Cijene nafte porasle prema 78 dolara

Cijene nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 78 dolara, zbog očekivanja da će ublažavanje...

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare