Volonteri Alfa centra uručili pakete pomoći za dvije socijalno ugrožene porodice

Članovi Volonterskog kluba ALFA Centra uručili su pakete pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica i prehrambenih proizvoda za dvije socijalno ugrožene porodice iz Nikšića.

„Naši volonteri podijelili su pakete pomoći za dvije socijalno ugrožene porodice iz Nikšića. Ovomjesečnu akciju smo realizovali u saradnji sa Opštinom Nikšić – Kancelarijom otvorenih vrata, koja nam je pružila podatke o porodicama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, a prethodno su im se obratile za pomoć. Uspostavljamo i njegujemo saradnju sa svim lokalnim institucijama,organizacijama i privrednim subjektima kako bi najugroženijim sugrađanima pružili pomoć. Talas poskupljenja koji je Crnu Goru pogodio od početka 2022. godine dominatno je ugrozio egzistenciju penzionera, korisnika materijalnog obezbjeđenja i nezaposlenih. Svjedočimo poskupljenima svakodnevno, u prvom redu cijene hrane koje su porasle u prosjeku do 30 posto, a nekih proizvoda čak do 50 posto ili više. Zabrinjavajuće je što se uglavnom radi o osnovnim životnim namirnicama, koje su sada mnogo teže dostupne najugroženijim kategorijama društva”, saopštili su iz ALFA Centra.“

Volonteri Alfa centra uručili pomoć najugroženijim porodicama

Iz ALFA Centra ističu da se broj zahtjeva za pružanje pomoći udvostručio u poređenju sa prošlom godinom, ali da se trude da izađu u susret svima koji im se obrate za pomoć.

„Svakodnevno nam stiže veliki broj molbi građana koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji traže pomoć. Aktuelna poskupljenja i inflacija dodatno otežavaju situaciju i povećavaju broj građana koji su primorani da nam se obrate. Mi se trudimo da izađemo u susret svima u skladu sa raspoloživim kapacitetima. U ovakvoj situaciji veliku podršku nam pružaju naši biznis partneri koji svakog mjeseca doniraju namirnice korisnicima Socijalnog servisa ALFA Centra”, ističu iz ALFA Centra.

Volonteri Alfa centra uručili pomoć najugroženijim porodicama

Ovomjesečnu akciju socijalnog servisa „Acta Non Verba“ podržali su biznis partneri: MI „Goranović“,diskont „Popović“ i „PODRAVKA – CRNA GORA“.

Servis „Acta Non Verba“ je osnovan uz podršku domaćih i međunarodnih partnera ALFA Centra: Opštine Nikšić, ASB – Arbeiter-Samariter-Bund i IRIS Network.

Volonteri Alfa centra uručili pomoć najugroženijim porodicama

Volonteri ALFA Centra takođe pozivaju sve zainteresovane sugrađane da zajednički obilježe Svjetski dan životne sredine 5. jun. Volonterski klub sjutra organizuje akciju čišćenju šetališta „Vito Nikolić“, Okupljanje volontera je zakazano u 10 sati na početku šetališta – pored Saborne crkve.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kentera o smjeni: Abazović nije smio to da mi...

''To je nešto što neće biti dobar znak niti u Crnoj Gori za...

Abazović smijenio Kenteru

Vlada je o tome odlučila bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljene saglasnosti većine...

Univerzitet Crne Gore: Prijave za master i specijalističke studije...

“Za oba konkursa prijave se podnose u ponedjeljak, 10. oktobra 2022. godine, studentskoj...

Korona presjek: 110 novooboljelih, bez preminulih

U prethodna 24 sata Institutu za javno zdravlje nije prijavljen nijedan smrtni slučaj...

Milatović predstavio četvorogodišnji program Evrope sad: Imamo najbolji plan...

Kako je saopšteno iz Pokreta Evrope prisutni su imali priliku da “vide konkretan,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare