Vuković: Krivokapić dobio stan od 123 kvadrata, a ja otplaćujem kredit narednih 17 godina

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je tokom današnje sjednice lokalnog parlamneta da živi u stanu koji je uzeo na kredit i kojeg će otplaćivati narednih 17 godina, a da je premijer Zdravko Krivokapić dobio stan od 123 kvadrata, u koji nikada nije ušao.

 Vuković je poručio da su mnogi koji su problematizovali pitanje dobijanja stanova pod povoljnim uslovima, sada najglasniji u kritikama.

Odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Aleksandar Božović prethodno je kazao da su u preduzeću “Sportski objekti” stanovi podijeljeni bez zakonske procedure, odnosno bez konkursa i da to njega boli. On je naveo da je od osam stanova, šest na konkurs objavljeno, ali su dva mimo toga dodijeljena.

“Od ta dva, jedan je dobio direktor Vojislav Marković, a drugi njegova saradnica. Marković je 2009. godine dobio stan od Dječijeg saveza. Ne bi trebalo da stanove dobijaju oni koji su ih već dobili”, poručio je Božović.

Vuković je poručio da, ukoliko je direktor Sportskih objekata dobio stan mimo procedure, pretpostavlja i da postoje pravni mehanizmi da stan bude oduzet.

“Niko nema pravo, dok sam ja gradonačelnik, da se ponaša osim po zakonu. Ali, možda boli neke druge ljude što sličan princip važi i na državnom nivou, pa Vas ne čujem da govorite o tome. Ja sam univerzitetski profersor, živim u stanu koji sam uzeo na kredit, otplaćivaću ga narednih 17 godina. Predsjednik Vlade je od tog istog Univerziteta dobio stan od 123 kvadrata u koji nikad ušao nije. Zato jer ima imovinu prijavljenu u drugoj opštini. Zbog čega, zbog poreza, i čitava Crna Gora zna”, rekao je Vuković.

Božoviću je poručio da to javno kaže, kako bi dokazao da je onaj isti odbornik kakvog ga pamti – korektan i onaj koji vodi kvalitetan politčki dijalog.

“Moj kolega, profesor 123 kvadrata stan pored kuće u Herceg Novom, a ja stan na kredit narednih 17 godina. Možemo redom. Neki koji su probelmatizovali to pitanje, a dobili su stanove od države vrijednosti 100 hiljada a plaćali 20.000 eura, sada su najglasniji. Mene bi bilo sramota, a to ne može da kaže predsjednik Vlade i neki koji će se prepoznati u mojoj diskusiji”, jasan je Vuković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

BRUSKETI S JAGODAMA

Sastojci: 10-ak jagoda, 60 g svježeg krem sira, 50 g gorgonzola, 1 kašičica prirodnog zaslađivača ili šećera, zrnasti...

Za 24 sata, 23 saobraćajne nezgode

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo šest nezgoda, Nikšiću četiri, Budvi...

Egzit će se održati u Srbiji uprkos koronavirusu

Agencija navodi riječi portparola festivala Sanjina Đukića prema kome su medicinski stručnjaci odlučili da je moguće organizovati...

Crnogorski pomorci tvrde da su pod ucjenom švercovali 20...

Dugo iščekivani detalji pojavili su se u objelodanjenim presudama koje su izrečene kada su neki od sada...

Rekordan broj umrlih u Indiji

U protekla 24 sata u Indiji je zabilježeno 4.187 preminulih od covida-19, čime je ukupan broj umrlih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare