Izvor:dan

Aerodormi traže kredit za isplatu zarada

Aerodromi Crne Gore ACG pregovaraju sa bankama oko dobijanja kredita kojim bi premostili probleme sa likvidnošću i obezbijedili novac za pripremu sezone i isplatu zarada i druge tekuće obaveze, kazao je Danu vršilac dužnosti izvršnog direktora Ognjen Jovović.

“Jedna od varijanti za rješavanje problema likvidnosti je uzimanje kredita. Zadovoljni bi bili sa pet miliona, ali da vidimo šta će nam banke ponuditi. Čekamo ponude banaka da vidimo po kojimuslovima možemo da se zadužimo”, kazao je Jovović.

Kako dodaje, ako ponude banaka budu skupe, onda će pokušati da sa dobavljačima prolongiraju rokove.

“Imamo probleme sa likvidnošću, ali povećava se broj letova i nadamo se da ćemo do kraja jula prevazići sve probleme i ući u stabilnu fazu poslovanja. Nadamo se da će prihodi biti dovoljni da pokriju sve redovne troškove poslovanja”, izjavio je Jovović.

Za zarade je na mjesečnom nivou potrebno 1,1 milion eura, od čega 600 hiljada za neto plate, a ostatak za poreze i doprinose.

On je naveo da postoji mogućnost i da ih država pomogne sa obezbjeđivanjem kolaterala za kredit, ukoliko to bude potrebno.

Takođe je kazao da Aerodromi nikad nijesu nikome ništa dugovali, ali da su zbog pandemije u jako lošoj situaciji.

“Prihodi za četiri mjeseca ove godine su samo 1,6 miliona eura “, rekao je Jovović.

Vlada je krajem marta promijenila odbor direktora Aerodroma. Sada su u bordu direktora predsjednik Nebojša Đoković i članovi Ognjen Jovović, Branko VukovićBoro Todorović i Edin Dobardžić.

Jovović će funkciju vršioca dužnosti izvršnog direktora obavljati do izbora novog izvršnog direktora. Aerodromi su prije nekoliko dana raspisali konkurs za izbor novog izvršnog direktora, na koji se mogu prijaviti i strani državljani. Za mjesto direktora prijave se mogu dostaviti do 21. maja.

Jovović je i član borda direktora, a na poziciju v.d. izvršnog direktora je imenovan nakon što je dotadašnja v.d. izvršnog direktora Ana Lončarević Badnjar podnijela ostavku.

Ona je ostavku podnijela nakon nepuinih 20 dana obavljanja te funkcije jer nije mogla da naplati od države 9,4 miliona po osnovu sudske presude i zbog toga što joj je resorno ministarstvo biralo kadrove.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

BS: Država mora pokazati kapacitet da zaštiti bezbjednost novinara

" Sloboda izražavanja i generalno, novinarske slobode, ključni su segmenti za potpunu demokratizaciju društva. Crna Gora je...

Damjanović: Kovačević šibicarskim trikom pokušao da prevari upravu Nikšićkog...

Prema njegovim riječima ono što je važno napomenuti radi crnogorske javnosti jeste da je Kovačević vidno uznemiren...

Bošnjak: Krivokapiću, postali ste glavni problem Crne Gore

Pismo prenosimo integralno: “Gospodine Krivokapiću, Neću Vam dozvoliti da na jedan...

Za dan 16 saobraćajnih nezgoda, petoro povrijeđenih

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo osam nezgoda, Nikšiću tri, Kotoru...

Bošković: Vjera i SPC nikako ne idu ruku pod...

"Vjera i SPC nikako ne idu ruku pod ruku(makar ovaj dio “vjernika” u Crnoj Gori)"napisao je Bošković.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare