test

Aerodromi Crne Gore dobitnici zahvalnice za pomoć crnogorskoj dijaspori u Njujorku

Standard

22/05/2022

19:26

Aerodromi Crne Gore saopštili su da su dobitnici zahvalnice Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku za humanitarni rad i pomoć dijaspori Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama.



Plaketa je, kako su naveli, uručena izvršnom direktoru ACG, Goranu Jandreoskom koji je bio dio crnogorske delegacije koju je, tokom zvanične posjete sjedištu kozulata u Njujorku, predvodio vicepremijer i ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović. Povod susreta je Dan nezavisnosti Crne Gore.

“Raduje me što dijaspora jasno iskazuje stav o značaju Aerodroma Crne Gore za njihove živote. Mi spajamo familije, na našim aerodromima se dočekuju kćeri i sinovi koji su, sticajem životnih okolnosti, sudbinu vezali za neko drugo mjesto. Zato mi imamo obavezu, između ostalih, i zbog naših iseljenika, da unapređujemo i infrastrukturu i ljudske resurse. Čast mi je što ću biti u prilici da čujem savjete Crnogorki i Crnogoraca koji su uspješni, profesionalno ostvareni i istaknuti članovi društva Sjedinjenih Američkih Država”, poručio je Jandreoski.

U crnogorskoj delegaciji su dva poslanika Skupštine Crne Gore, kao i predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Rožaje.

Izvor (naslovna fotografija):

Aerodromi Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)