test

POKUŠAJ PREVARE ACG: Nepoznata osoba poslala mejl sa lažnim instrukcijama za plaćanje opreme – transakcija od 600.000 eura stornirana u zadnji čas

Standard

25/03/2024

16:57

Aerodromi Crne Gore(ACG) prijavili su policiji sumnju na pokušaj prevare tokom koje je nepoznata oosba pokušala nezakonito da prisvoji novac namijenjen za isplatu dijela tek kupljene aerodromske opreme. Nepoznata osoba je Aerodromima Crne Greo uputilo mail sa instrukcijama za uplatu 600.000 eura, koje su se nakon provjere ispostavile kao lažne te su ACG stornirali uplatu i odmah alarmirali policiju.

Kako Standard saznaje, Aerodromi Crne Gore su od nepoznate osobe primili mejl sa upustvima na koji račun da uplate novac,no nakon što se ispostavilo da žiro račun koji su dobili u instrukcijama za uplatu ne pripada firmi kojoj trebaju da uplate novac za opremu, transakcija je stornirana.

Aerodormi Crne Gore su u saradnji sa bankom stornirali uplatu, te odmah alarmirali policiju koja trenutno u prostorijama te kompanije istražuje cijeli slučaj.

Prema saznanjima Standarda, vrijednost cjelokupne kupljene opreme je oko 600 hiljada eura.

IZ ACG su saopštili da sarađuju sa svim nadležnim organima kako bi se utvrdili svi detalji ovog slučaja.

Danas je osim pokušaja prevare bio buran dan u Aerodromima Crne Gore. Prema saznanjima portala Standard bia je održana i sjednicaa Odbora direktora na kojoj je trebalo da se raspravlja o smjeni izvršnog direktora Vladana Draškovića do koje ipak danas nije došlo.

Prema informacijama Standarda nova sjednica je zakazana za četvrtak kada bi trebao da bude izabran novi Odbor direktora.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)