Medojević: Šverc cigareta veći u istom periodu lani, Vlada štiti pljačku državnog budžeta

U prvih sedam mjeseci ove godine drzava je naplatila 26,5 mil eura akciza za cigarete. U istom periodu prosle godine kada turista skoro da nije ni bilo, pa ie potrosnja cigareta u julu bila znacajno manja , drzava je naplatila 27,5 mil eura, kazao je lider Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević.

Šverc je, kaže Medojević, bio ogroman i prošle godine i kretao se i do 70 odsto tržišta, a država je, prema njegovim procjenama, gubila između 50-60 miliona eura zbog nenaplaćene akcize i PDV.

Ono što zabrinjava, ističe Medojević, je da je udio crnog tržišta u prvih sedam mjeseci ove godine u porastu, što znači, kako navodi, da i ova Vlada štiti i podržava šverc cigareta i pljačku državnog budžeta. 

Manja naplata akciza na cigareta u prvih sedam mjeseci ove godine u poređenju sa istim periodom prošle, inace katastrofalne godine, nedvosmsileno ukazuje na povećani šverc i udio crnog tržišta. Očigledno da koordinator svih koordinatora svih službi bezbjednosti (Dritan Abazović), nema odgovor na moja pitanja. To može da znači da stvarno nema pojma odakle šverc i koje strukture stoje iza njega ili da i ova Vlada učestvuje u švercu i za to dobija odgovarajuću korupcionašku nadoknadu od švercera – objavio je Medojević na Fejsbuku.

Kako je naglasio, javna propaganda da će ova Vlada da raskrsti sa švercom cigareta ne poklapa se sa brojevima. 

Stvarnost je drugačija i neko treba da odgovara za ovoliki štetu koja se nanosi građanima i budžetu države – zaključio je Medojević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zeković: Osuđujem napad na novinara Doknića, društvo dovedeno do...

Kako je kazao, aktuelna Vlada Crne Gore, kroz produbljivanje podjela i snaženje nacionalizma, je postala prijetnja po...

Burna sjednica Vlade: Krivokapićev prijedlog podržalo sedam ministara, protiv...

Protiv ove inicijative  bili potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar vanjskih poslova Đorđije...

Ivanka Tramp pozvana da svjedoči u istrazi napada na...

Od Ivanke Tramp je zatraženo da prisustvuje pretresu, koji bi bio održan početkom februara, i pruži informacije...

Podjela vladajućih u Crnoj Gori na premijerove i vicepremijerove

O razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Krivokapića raspravljaće se 3. februara. Dan kasnije 4....

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare