Radi se na otvaranju avio linije Skoplje-Podgorica-Sarajevo

Predsjednici Vlada Crne Gore i Makedonije Duško Marković i Zoran Zaev saopštili su večeras na radnom sastanku da su Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina pokrenule inicijativu otvaranja avionske linije Skoplje-Podgorica-Sarajevo.

“Izrazivši zadovoljstvo zbog posjete Crnoj Gori, Zoran Zaev je istakao i da je ovo dobra prilika za bilateralne susrete, kao i da odnosi Crne Gore i Republike Makedonije imaju samo dobru perspektivu. Zaev je izrazio uvjerenje i da će aktivnosti na uspostavljanju avio linije Skoplje – Podgorica – Sarajevo otvoriti nove mogućnosti za saradnju u oblasti ekonomije, turizma, kulture, sporta, obrazovanja, ali i svih drugih oblasti života”, navodi se u saopštenju Vlade.

Marković je, kako se dodaje, istakao da je ovaj susret bio dobra prilika da se još jednom konstatuju veoma dobri međudržavni odnosi, kvalitetan dijalog na najvišem političkom nivou i potpuno saglasje oko zajedničkih interesa koji se, prije svega, oslikavaju u evropskoj i evroatlanskoj agendi.

„Naravno, mimo integracionih interesa Crna Gora i Makedonija imaju snažan interes da unapređuju svoje ekonomije, da doprinose razvoju, da na taj način povećavaju kvalitet života građana i jedne i druge zemlje. Danas smo, takođe, razgovarali šta možemo da uradimo i sami u okviru svojih država, a i zajedno, kako bi ostvarili naš neophodan cilj, a to je rast ekonomije, razvoj, nova zapošljavanja i veći nivo standarda“, rekao je Marković, dodavši da je  zahvalan kolegi Zaevu što je pokrenuo inicijativu o uspostavljanju avio linije i da je kao i ostale kolege saglasan sa njom, vjerujući da će naći partnera za uspostavljanje linije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

KATAR: Hrvati sanjaju četvrtfinale, Brazil sa Nejmarom napada J....

Dobre vijesti za Brazil pred večerašnji duel sa J. Korejom. Nerjmar će biti na raspolaganju selektoru Titeu,...

KOSTIĆ: Partijski „vojnici“ upravljaju državnim preduzećima

Iako su stranke pobjednice posljednjih parlamentarnih izbora godinama kritikovale izbor partijskih kadrova stare vlasti predvođene DPS-om u...

BEŠIĆ: “Pozorište u kući” je najbolja alegorija, partije funkcionišu...

Konfuzija - tako bi se u najkraćem mogla opisati politička pozornica u Crnoj Gori. U Vladi više...

Pronađena djevojčica Anja Milić

Anja živi u Danilovgradu. a njen nestanak bio je prijavljen policiji. Prije nego je...

DEMOKRATE I DF: Partijskim zapošljavanjem i lošim poslovnim odlukama...

Zbog loših poslovnih bilansa CEDIS-a, Odbor direktora EPCG saopštio je prošle nedjelje da će u naredne dvije...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare