test

RASULO: Čelnici Plantaža službenim kolima na doček Porfirija u Pljevljima, KAIŠ SA SLOVOM “Z” – italijanski brend ili podrška agresorima u Ukrajini

S Rastoder

24/05/2022

11:00

Nekada velika kompanija, brend i ponos Crne Gore, Plantaže nalaze se na rubu egzistencije. Nakon avgustovskog ''osvježenja'' 2020. godine, kada su kadrovi tadašnje većine preuzeli upravljanje ovom kompanijom, nastavili su tamo gdje su stali i njihovi prethodnici, samo što su poslovni potezi, nepotizam i loše upravljanje kompanije lošiji. Radnicima nijesu isplaćene dvije plate, rodaja proizvoda je nikakva, a odlazeći menadžment se ponaša po onoj staroj - poslije mene potop.

Sa posljednjeg sastanka menadžmenta i sindikata kompanije procurela je informacija da se rukovodstvo oslanjalo na pomoć države i rasprodaju zemljišta. Ovakvu informaciju i to kao zvaničnu, proslijedila je zaposlenima predsjednica sindikata Danka Drakić Krstović.

Nije svima kao radnicima, a to pokazuje veliki broj, u najmanju ruku, nepravilnosti i korištenje sredstava kompanije u privatne svrhe. Tako direktor komercijale Igor Čađenović i VD sekretara Goran Milić, službenim automobilom za privatne potrebe putuju po Crnoj Gori. Obišli su Pljevlja, dočekali Patrijarha SPC Porfirija i uslikali se da ovekovječe trenutak slave. Pažljivijim posmatračima nije promakao “modni” detalj na Čađenovićevom kaišu, na kojem je utisnuto slovo “Z” što je znak sa ruskih tenkova u Ukrajini. To je takođe italijnski modni brend “Zeggna”, pa je nejasno da li je Čađenović spojio lijepo i potrebno kako bi što ljepše i svečanije dočekao srpskog Patrijarha.

Čađenović i Milić u Pljevljima

I članica Odbora direktora Snježana Pavićević ugledala se na svoje kolege. Dobila je službeno auto na 24 sata i gorivo o trošku firme, iako na sjednice Odbora direktora ne dolazi mjesecima.

Da, u rasipništvu ne zaostaju ni čelnici sindikalne organizacije. Sadašnjoj predsjednici Danki Drakić Krstović plata je povećana na dvije prosječne zarade, dok je njena prethodnica zarađivala jednu i po. Zarada Sekretara sindikalne organizacije povećana je na jednu i po prosječnu zaradu zaposlenih pa je tako jedan od najplaćenijih šefova u firmi.

Ne čudi sto je likvidnost kompanije na istorijskom minimumu, kad prodajom i dalje upravlja, očigledno nestručni kadar DF-a, Igor Čađenovic, sa ranijim radnim iskustvom vozača Vojske Crne Gore, te vozača šlep auta u Lovćenu, a onda i koordinatora voznog parka u istoj kompaniji.

Jasno je da ga je za mjesto komercijalnog direktora preporučilo to što je brat vozača lidera NSD Andrije Mandića, a nikako “bogato radno iskustvo”

Da podsjetimo da je na čelu firme i dalje VD Zoran Miladinović, kojem je odavno istekao vd status a uz to nije nije ispunjavao uslove za to mjesto.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (9)

Palmira

24 May. at 20:53

Po isteku VD statusa, svaka odluka o imenovanju ili rjesenje je nezakonito. To znaci da ce sve odluke donesene nakon kratkog vd mandata biti preispitane I ponistene, a kadrovi sa ulice bice otpremljeni tamo gdje im je I mjesto. Drzavne firme moraju se otarasiti uhljeba, protekcionizma I narocito politickog zaposljavanja. Problemi se ne rjesavaju tako sto se progone dojucerasnje kolege I saradnici. Firme se grade decenijama a propadaju za kratko vrijeme kada se njima upravlja iz politickih centra moci. Revansizam je bolest od koje pate neostvarene licnosti I oni koji imaju pretjerane materijalne ambicije, zelju za statusom I slicno. Take firme oboljevaju iznutra I treba ih ljeciti. A kako, pitajte one koji su gradili ovu kucu.

Perica

24 May. at 19:56

Ko je bre pokro nakon pozara dva puta u razmaku od par dana kablove sa zgarista, a eksperti litijasi?

CakanaLudaMala

24 May. at 15:09

Pozdrav za Caru. Samo neka ne prevrce opet ormare po kancelarija kad joj napenale bata.Dosta je bilo.

Sobarica

24 May. at 15:05

Kad ce plata u plantaze, a vi vd I df strucnjaci, treba postanar da plati rate ili neka trazi kod portfilija? Kod Maraske je plata bila dan u dan.

Anksiozis

24 May. at 14:32

Ova dva tuljana obecavaju lak posao za SDT. Gdje su se sakrili ostali bogumilnici I bogumilke?

AlanFord

24 May. at 14:17

Je li moguce ovakve seljacine da upravljaju Plantazama. Lice na Loleka I Boleka.

0

25 May. at 18:42

0

25 May. at 15:36

Tuljan

24 May. at 14:13

Nekada velika …. zamislite nasa a svjetska, a stvarali je ipak dobri DPS kadrovi, a srozali upravo ovi koji su dosli na krilima politickih promjena sa ulice, sa kapija preduzeca, ili izvuceni iz arhiva ili deponija za otpad, zadnjih sjedista soferskih kabina, sa litijaskih mitinga, snahe bivsih cg direktora sa sjevera, decica koju je trebalo udomiti u drzavne jasle, socijalni slucajevi, patoloski slucajevi, I sve to na gomilu zaposlio DPS. Bravo za DPS rukovodstvo, pozlatilo vi se.

Bijelo dugme

24 May. at 14:00

Na zadnjem sjedistu auta moga , ooooo oooo oo, D.

AntiFa

24 May. at 13:11

Ovu dvojicu treba goniti kad dodje ura, do Zidanog mosta.