SB: Rezultati koje je Vlada u kratkom periodu postigla su impresivni

Sa sastanka

Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima, sastao se danas sa timom Svjetske banke koji je predvodio šef kancelarije za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Emanuel Salinas, kako bi se osvrnuli na rezultate godinu dana rada 41. Vlade, te razgovarali o planovima za naredni period.

Prezentujući osnovne makrofiskalne i ekonomske pokazatelje rasta i razvoja naše zemlje u prethodnoj godini, ministar Radunović je apostrofirao da su napori Ministarstva finansija bili usmjereni ka sprovođenju fiskalne konsolidacije u funkciji očuvanja stabilnosti i održivosti ukupnog finansijskog sistema, te da posebno zadovoljstvo pričinjavaju podaci o napretku u svim segmentima.

Naime, kako je ministar pojasnio, Fiskalna strategija je donijela značajno povećanje prihoda, smanjenje deficita i stimulisala ubrzan ekonomski rast, i još značajnije,  trasirala je put kojim treba ići i u narednom periodu.

Gospodin Salinas je pohvalio saradnju sa Ministarstvom finansija ukazujući da su “rezultati koje je Vlada u kratkom periodu postigla impresivni”, i da su postavljeni temelji za sprovođenje sistemskih, reformskih procesa, te da Svjetska banka stoji na raspolaganju da u partnerskoj ulozi potpomogne napore Vlade da uspješno stigne do postavljenog cilja.

Govoreći na temu značaja podrške Svjetske banke budžetu Crne Gore, koja bi trebalo da bude odobrena u formi garancije 20. decembra tekuće godine, ministar je naglasio da ista predstavlja refleksiju kvalitetnog odnosa koje su naše institucije uspostavile sa timom SB, te da je podrška, i tehnička i finansijska posebno dragocjena zbog momenta u kojem stiže i trenda koji uspostavlja.

Na sastanku je dogovoreno da se aktivnosti na zajedničkim projektima i operacijama u narednom periodu intenziviraju, kako bi svi predviđeni rokovi bili ispoštovani u potpunosti.

 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

O genocidu bez ali…

Za Antenu M piše Aleksandar Radoman Haška presuda Ratku Mladiću i...

Mihailo: Napad na spomenik koji simbolizuje najveće vrijednosti CG,...

I to nije prvi put da se događa u Nikšiću, istakao je mitropolit CPC, ističući da je...

Marković: Odbijanje kandidature Bjelice čist revanšizam i politički obračun

On je istakao da nova vlast politiku sprovodi i na Univerzitetu Crne Gore suprotno nauci, struci i...

Medojević: Krivokapić prijetnja demokratiji i ustavnom poretku

“Krivokapić se već povezao sa kriminalnim i švercerskim strukturama bivšeg režima i najvjerovatnije počeo da uzima tal...

Bajden i Putin razgovaraju, ali se ne slažu

Znak da s teško narušenim američko-ruskim odnosima opet ide u nabolje, ruski predsjednik je spomenuo već na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare