SNP: Krajnje je vrijeme da vlast preuzme odgovornost za katastrofalno ekonomsko stanje

Crnogorski privrednici kao ozebli sunce već mjesecima čekaju treći paket mjera ekonomske pomoći koji je obećala Vlada Crne Gore. I premijer Marković je na poslednjem premijerskom satu obećao da će uskoro uslijediti ova pomoć našim privrednicima, ali koliko se mogu osloniti na obećanja izvršne vlasti poznato je svim građanima Crne Gore, saopšteno je iz SNP-a.

Za to vrijeme, kako navode iz ove partije, Međunarodna organizacija rada i Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj saopštile su da je, usljed uticaja pandemije korona virusa na crnogorsku ekonomiju, neposredno ugroženo 36 hiljada radnih mjesta, kao i da se očekuje povećanje broja socijalno ugroženih građana.

“Dok ministarka ekonomije slavodobitno izjavljuje da Vlada ne prepoznaje potrebu privrednika za produženjem subvencija na zarade, istraživanje MOR i EBRD pokazuje da čak 80 odsto crnogorskih poslodavaca nije zadovoljno Vladinim dosadašnjim mjerama pomoći. Čini se da Vladini funkioneri ne komuniciraju sa predstavnicima privatnog sektora i da ne znaju kakve su njihove potrebe, ili da to ne žele da znaju. Turistička sezona je gotovo otpisana, a novi talas korona virusa odvratio je od dolaska u našu zemlju i ono malo turista koji su to namjeravali. Navikli smo od predstavnika vlasti da zabijaju glavu u pijesak i pred najmanjom teškoćom ili problemom, ali moramo im ukazati na činjenicu da se situacija neće popraviti sama od sebe i da je krajnji trenutak da preuzmu odgovornost za katastrofalno ekonomsko stanje u Crnoj Gori, koje je bilo jasno i vidljivo i prije izbijanja pandemije korona virusa”, poručeno je iz SNP-a.

Socijalistička narodna partija smatra da je neophodno nastaviti subvencije za isplate zarada, kako bi se koliko je moguće umanjio pad zaposlenosti u narednom periodu.

“Takođe, potrebno je proširiti kriterijume za socijalnu pomoć sa ciljem da se obuhvate svi ugroženi, kao i omogućiti da svi nezaposleni dobiju jednokratnu pomoć, a ne samo određene kategorije. Crna Gora više nema vremena za čekanje. Država mora preduzeti odlučne korake kako bi pomogla svojim građanima. U suprotnom, očekuju nas nesagledive posledice koje crnogorska ekonomija neće moći da preživi”, zaključeno je u saopštenju ove partije.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Uhapšen Nikšićanin kod kojeg je pronađeno 285 grama heroina

Pretresom stana kojeg koristi Nilšićanin  na više mjesta su pronađena pvc pakovanja sa heroinom.

Milutin Simović: Otvaramo granice jer se stabilizuje situacija, termin...

Podiže Crna Gora rampe za građane zemalja regiona. Stanovnici Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije i Sjeverne...

Đukanović: Crna Gora potpuno čista u slučaju Možura

“Vjerujem da takve priče više nikog ne iznenađuju, vrijeme je predizborne kampanje, to je već postalo dio...

Glavni grad i ove godine poklanja udžbenike svim podgoričkim...

“Na ovaj način nastavljamo dobru praksu, u saradnji sa resornim ministarstvima, tako da sva djeca koja polaze...

Severina pozitivna na koronu: Odmah se izolovala od sina

“Premda nemam nikakve simptome, danas sam dobila potvrdu da sam pozitivna na COVID 19, dok je test...

NAJČITANIJE

Raković otkrio planove velikosrpskih krugova iz Beograda: Ako pobijedi...

“Nakon što Đukanovićev režim padne, DPS treba zabraniti kao što su zabranjene mafijaške organizacije Koza nostra ili...

KAD SE UDRUŽE ČETNICI I PARTIZANI, Vuković za Standard:...

Izuzetak nije ni ovaj izborni proces pa se u savezu simboličkog imena "Za budućunost Crne Gore", čije...

Filipović za Standard: Demokrate i DF prigrlili besposličare i...

Demokrate kreče grafite u Beranama, a podržavaju anonimni "aktivizam" koji govori da se...

Mugoša: Od sjutra Crna Gora otvara granice sa Srbijom

“Crna Gora će od sjutra otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Kosovom, Sjevernom Makedonijom, i...

„Škaljarce“ u BiH terete za šverc oružja i droge

Kako je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, osumnjičeni su poznati istražiteljima, a trojica crnogorskih državljana označeni...

Komentari

avatar