UPC: Zaplijenjena roba vrijedna 277.535 eura

Službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina od početka turističke sezone od 14. 05. do 01. 08, utvrdili su 21 nepravilnost, izdali 14 prekršajnih naloga i izrekli 21 zaštitnu mjeru oduzimanja robe. Kako je saopštila Uprava ukupna vrijednost zaplijenjene robe procijenjena je na 277.535. eura.

“Kao nepravilnost utvrđeno je: neprijavljivanje robe, dovođenje carinskog organa u zabludu i sumnja na povredu prava intelektualne svojine”, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina.

Prilikom otkrivanja nepravilnosti za koje je izdat prekršajni nalog, kako navode, oduzeta je sljedeća roba: tekstilni proizvodi (garderoba), parfemi, naočare, kuhinjsko posuđe, alat, zlatni i srebrni nakit, bižuterija, polovni motor za čamac, razne kućne potrepštine, jestivo ulje i elektro oprema.

Odsjek za suzbijanje krijumčarenje, kada je u pitanju akcizna roba, shodno Odluci Vlade Crne Gore o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u slobodnoj zoni Luke Bar, službenici Uprave prihoda i carina su od 14.05. do 10.06.2022. godine oduzeli i premjestili duvanske proizvode u skladištu „PGS Montenegro Doo“ Bar u SCZ Luke Bar.

“U tom periodu ukupno je oduzeto i uskladišteno 148.139 paketa, 5.456 boksova i 103 paklice cigareta. Takođe je oduzeto i 526 paketa rezanog duvana i 1.136 paketa aroma za nargile”, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina.

Kako podsjećaju 13.06. ove godine, postupajući po nalogu, službenici OZSK- a Uprave prihoda i carina, odluzeli su 1.568 paketa cigareta.

Pored toga službenici UPC izvršili su kontrolu i oduzimanje 1120 paketa cigareta.

“Odsjek za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina nastaviće, sistematski i posvećeno, beskompromisnu borbu protiv svih oblika krijumčarenja”, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

Cetinjani odali počast ubijenim sugrađanima

Građani su se okupili na Dvorskom trgu gdje su postavljene fotografije ubijenih. Podsjećamo, Cetinjanin Vuk...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare