Zimska ponuda Kolašina dostupna na najvećem evropskom portalu za aktivni odmor

U Kolašinu se zaposleni u Turističkoj organizaciji aktivno pripremaju za predstojeću zimsku turističku sezonu. Već je, kako kaže Aleksandar Vlahović, direktor ove organizacije, obavljen niz sastanaka sa hotelijerima, Skijalištima Crne Gore i Nacionalnom turističkom organizacijomu cilju bolje pripreme i koordinacije aktivnosti tokom predstojeće sezone.

“Planiramo i niz promotivnih aktivnosti u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i Skijalištima, gdje će ponuda grada biti predstavljena u zemljama regiona odakle tradicionalno i dolazi najveći broj gostiju, a takođe su planirane promotivne aktivnosti na domaćem tržištu. Urađen je novi promotivni materijal koji će biti distribuiran širom Crne Gore i regiona. Razmatramo mogućnosti za organizaciju autobuskog prevoza iz centra grada do skijališta u cilju smanjenja gužvi na putu ka ski-centrima tokom zime kao i organizaciju Božičnog bazara na gradskom trgu”, kazao je Vlahović.

U planu je izrada promotivnog video spota koji će osim ponude ski centara predstaviti i promovisati dodatne aktivnosti i mogućnosti da gosti upotpune boravak u gradu, poput vožnje motornim sankama, šetnji na krpljama i nordijskim skijanjem.

“Zimska ponuda grada je od sada na najvećem evropskom portalu za aktivni odmor koji povezuje zainteresovane strane u turizmu sa globalnom zajednicom www.outdooractive.com. Takođe radimo i na unapređenju turističke signalizacije u gradu, tako da su tokom prošle sedmice zamijenjene dotrajale info-table sa definisanim kulturnim znamenitostima na sedam lokacija u gradu”, kazao je on.

Turistički radnici u Kolašinu kontinuirano rade na podizanju kvaliteta smještaja i usluge i kroz unapređenje ukupnog turističkog proizvoda nastoje da privuku što više gostiju da posjete grad na Tari.

“Gradu nedostaju hotelski kapaciteti, što će u budućnosti sa izgradnjom novih hotela biti riješeno, a ohrabruje i konstanta nporast privatnog smještaja/soba i apartmana za izdavanje, gdje trenutno imamo registrovano približno 1.400 ležajeva. Nadamo se da će radovina izgradnji nove šestosjedne žičare K7, koja će spajati ski-centre Kolašin 1600 i Kolašin 1450 biti završeni do početka sezone, čijim spajanjem će Kolašin raspolagati sa 45 kilometara uređenih skijaških staza”, zaključio je Vlahović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Cetinje nema dileme: Otvoreni Balkan je za Crnu Goru...

Glavne poruke s transparenata bile: "Otvoreni Balkan je za Crnu Goru nova Ukrajina", "Abazović: nijesam čuo nijedan...

Kovač: Ohrabrivaćemo nadležne da rade na otkriću cjelokupne istine...

Ministarstvo pravde će, uprkos tome što nije represivni organ, ohrabrivati nadležne institucije da rade na otkriću cjelokupne...

Rakočević: U Crnoj Gori otvoren front protiv kriminala

RSE podsjeća da su od stupanja na dužnost novog Specijalnog državnog tužioca (SDT) Vladimira Novovića, u martu...

Abazović: Nemam saznanja da Pavićević radi za BIA

Ok mi je da neko od ministara ne želi da podrži neko od rješenja imenovanja na Vladi. 

“Po meni se ništa neće zvati” selektovan za program...

Od 94 prijavljena projekata debitantskih dugometražnih igranih filmova iz jugoistočne Evrope odabrano je...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare