AŽ DPS Tivat: Komnenoviću, civilizovanost je za Vas “misaona imenica”

Alijansa žena DPS-a Tivat oštro osuđuje obraćanje Željka Komnenovića predsjednici Opštinskog odbora DPS-a Tivat, Dubravki Nikčević, koji u svom mizoginom saopštenju pokazuje nedostatak elementarne kulture, kako građanske tako i političke, kao i nedoraslost funkciji koju obavlja.

“Gospodine Komnenoviću ne priliči predsjedniku svih građana i građanki Tivta da citate poznatih naučnika koristi samo i isključivo u svrhu vrijeđanja i omalovažavanja, naročito jedne žene, pa makar zasmetalo Vama to što je u pitanju žena koja je predsjednica DPS-a Tivat. Podsjećamo Vas da se nalazimo u 21. vijeku, vremenu napora za izgradnju inkluzivnijeg i pravednijeg društva, koje treba stvoriti ambijent za ravnopravno učešće u politici lišeno rodno-zasnovane diskriminacije, što čini posebno smiješnim i van konteksta Vaše primitivne komentare i nametanje patrijarhata”, navodi se u saopštenju Alijanse žena DPS Tivat.

Ipak, kako ističu, čestitaju mu na hrabrosti da da sebi za pravo da procjenjuje profesionalni i ljudski integritet jedne žene, koja je svojim dosadašnjim radom i profesionalnom karijerom dokazala svoje sposobnosti, autoritet i snagu, čime je među građanima Tivta zavrijedila bezuslovno poštovanje.

“Alijansa žena DPS-a Tivat izražava zadovoljstvo što se na čelu partije nalazi jedna takva liderka, te još jednom podsjeća da će stati u zaštitu svake žene iz političkog života, koja se nađe na meti istih ili sličnih pokušaja omalovažavanja i diskreditacije”, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Podgorica: Autobus gradskog prevoza kamenovan u Donjoj Gorici

"Kolege mi upravo javljaju da je još jedan novi autobus oštećen (kamenovan, da budem precizan).. ovog puta...

Eksplozivna naprava bačena na kuću načelnika Istražnog zatvora

Policija je na licu mjesta, a po nalogu tužioca i u prisustvu vještaka vrši se uvidjaj.

Kako prepoznati jesenju depresiju i kada reagovati

Ovaj poremećaj, kaže dr. Slobodan Nogo, spec. psihijatar, načelnik Centra za mentalno zdravlje u Istočnom Sarajevu, dijeli...

Đukanović: Sveta obaveza predsjednika je da se usprotivi pokušaju...

Smatra da predsjednik mora da bude na strani poštovanja Ustava i zaštite državnog i nacionalnog dostojanstva Crne...

Đukanović: Uvođenje države u Otvoreni Balkan od strane ove...

Na pitanje šta ako se inicijativa Otvoreni Balkan izglasa na Vladi, kao što se to desilo sa...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare