Božović organizovao hitan sastanak povodom buke na teritoriji opštine

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović u svom kabinetu organizovao je sastanak sa ciljem rješavanja problema buke i bespravnih privremenih objekata tokom ljetnje sezone na području budvanske opštine, navodi se u saopštenju Opštine Budva.

Sastanku kod Božovića prisustvovali su ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, načelnik Centra bezbjednosti Budva Nikola Terzić i načelnik komunalne policije i inspekcije Miloš Tajić.

”Na sastanku je između ostalog konstatovano da problem buke kontakt zone posebno kod Starog grada, ali i u drugim djelovima opštine predstavlja jedan od većih izazova za dobru turističku sezonu te da je neophodno što prije preduzeti neophodne mjere prema onima koji ne poštuju Odluku o komunalnom redu na teritoriji opštine Budva. Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović izrazio je spremnost ministarstva da pomogne Opštini Budva u rješavanju problema ove, ali i u pripremi naredne turističke sezone posebno kad je u pitanju nedovoljan broj komunalnih policaja i inspektora”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako navode iz Opštine Budva, bilo riječi i o nelegalno postavljenim privremenim objektima i uređajima na budvanskom šetalištu.

”Načelnik Centra bezbjednosti Nikola Terzić ukazao je na probleme sa kojima se suočava komunalna policija u svom radu, nedovoljan broj komunalnih inspektora i policajaca, ali je dodao da će ova služba, s obzirom na to da smo gotovo na kraju sezone, odmah početi sa primjenom represivnih mjera kako bi se uveo komunalni red. Na pomenutom sastanku dogovoreni su i dalji koraci na polju saradnje i koordinacije u svim oblastima od zajedničkog interesa”, zaključuje se u saopštenju Opštine Budva.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šuković koordinator svih aktivnosti u borbi protiv kriminala?

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi...

IZA KULISA: Milatović obećao liderima DF-a da će ,,lobirati...

Više izbora Pobjede saopštilo je da je Milatović, čiji pokret otvoreno najavljuje da očekuje poziciju premijera, takvo...

Za nešto više od godinu 675 prijema u crnogorsko...

Sredinom februara prošle godine u Službenom listu objavljena je Odluka o izmijenjenim kriterijumima za utvrđivanje osnova za...

Detalji optužnice: Boljeviću prijetili ubistvom na Ćemovskom polju

Okrivljenim policajima stavlja se zvanično na teret da su u maju 2020. godine teškim nasiljem pokušali da...

Novović ti sudi, Novović te tuži?

Ta okolnost moguće ne bi imala toliku težinu i dala bi se pravdati time da sudiji Novoviću...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare