Glavni grad nastavlja da pruža podršku ženskom preduzetništvu

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, danas je potpisao ugovore sa dobitnicama podrške ženskom preduzetništvu u Podgorici. Riječ je o projektu koji Glavni grad realizuje četvrti put kroz javni konkurs i poziv svim ženama da razvijaju svoje biznis ideje.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci u iznosu od 20.000 eura za realizaciju deset novih projekata u okviru programa podrške ženskom preduzetništvu u Podgorici.

„Podržli smo deset novih biznis inicijativa, sigurni da će se sve te inicijative održati i da ćemo vrlo brzo svjedočiti stvaranju nekih novih brendova, koji će se jasno pozicionirati na tržištu van Podgorice i Crne Gore. Ovo je aktivnost koja traje u kontinuitetu i vrlo sam ponosan na činjenicu da ukupan iznos sredstava koje je Glavni grad do sada opredijelio za ove namjene iznosi 100.000 eura, da smo do sada podržali 30 projekata koje su nam predložile žene preduzetnice i koristim priliku da najavim daćemo do kraja godine realizovati još jedan ciklus podrške ženskom preduzetništvu“, istakao je Vuković dodajući da je ovaj proogram višestruko značajan.

„Na jedan način afirmišemo ono što je značaj žena u crnogorskom društvu i stvaramo pretpostavke da one unapređuju svoj status i svoj položaj, a sa druge strane, pogotovo imajući u vdu ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo, na ovaj način dajemo motiv da pokrenu novu ekonomsku aktivnost, u nadi da ćemo na ttako sačuvati postojeća i u perspektivi otvoriti nova radna mjesta“, naglasio je Vuković i ocijenio da je pored epidemiološke situacije upravo to najveći izazov sa kojim se Crna Gora trenuto suočava.

Gradonačelnik je svim dobitnicama poželio sreću u daljem radu uz uvjerenje da ćemo svi vrlo brzo svjedočiti njihovim novim uspjesima.

Jedna od dobitnica na konkursu Mara Vukanić zahvalila se na velikoj podršci Glavnog grada ističući da je ona izuzetno važna u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i ekonomskoj krizi, koja je posebno izazovna za opstanak malih biznisa i izrazila zadovoljstvo što Glavni grad pruža kontinuiaranu podršku održavanju i afirmaciji ovakvih i sličnih ideja i biznisa.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ruske društvene mreže gore: Objavljene nove glasine o Putinovom...

Najčešća tema su nagađanja o zdravstvenom stanju Vladimira Putina, uprkos tome što rijetko kad postoji nešto više...

Abazović brzopotezno postavio nove otpravnike poslova čim je preuzeo...

Nakon što je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, iznenada i bez racionalnog objašnjenja, naredio hitan povratak...

Cerović silom „čuva izbornu volju Šavničana“, a sam je...

Nosilac izborne liste „Za budućnost Šavnika“ Gavrilo Cerović koji je u neđelju najavio da će prekidati glasanje...

Popović Petrić negira da se sveti direktoru: Jokić krio...

Predsjednica Odbora direktora Doma zdravlja u Podgorici dr Natalija Popović Petrić kazala je za "Dan" da oštro demantuje tvrdnju...

Vučić ne žali novac za ,,srpski svet“

Izgradnju Srpske kuće u Beranama koja je u četvrtak, 1. decembra, otvorena u Beranama u najvećoj mjeri...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare