Glavni grad: Prvacima 35 eura za kupovinu školskog pribora

Za prvake koji će u školskoj 2021/2022. godini pohađati prvi razred osnovne škole na teritoriji Podgorice, Glavni grad je obezbijedio jednokratnu novčanu pomoć za kupovinu školskog pribora u iznosu od po 35 eura. Sredstva su opredijeljena za 2.574 prvaka, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Do sada je na adresu Glavnog grada pristiglo 1.109 prijava.

S tim u vezi, Glavni grad još jednom podsjeća roditelje/staratelje koji nijesu podnijeli prijavu da to mogu učiniti do 25. septembra. U arhivi Grada je otvoren poseban šalter za ove namjene, a sa ciljem poštovanja važećih epidemioloških mjera.

Priilikom prijave neophodno je da roditelji popune prijavni formular (formular sadrži informaciju o neophodnoj dokumentaciji) i dostave dokaz da je njihovo dijete upisano u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu, kao i da je osoba koja se prijavljuje za sredstva roditelj/staratelj djeteta, te da na arhivu Glavnog grada dostave u zatvorenoj koverti (Trg nezavisnosti), sa naznakom: “Zahtjev za dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora za učenike prvog razreda osnovne škole”.

Nakon ocjene dokumentacije roditelju/staratelju će novac biti uplaćen na dostavljeni žiro račun, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zaraženo 357 učenika i 58 nastavnika

Na sajtu "COVID-19 i obrazovanje" objavljeno je da je u osnovnim školama zaraženo 246 učenika, u srednjim...

Angažovani u Montenegro Airlines-u organizuju protest u srijedu, traže...

“Angažovani u Montenegro Airlines AD u stečaju u srijedu, 8. decembra 2021. godine u 11 sati ispred...

Đukanović sa Ratasom: Crna Gora nije pokolebana sa strateškog...

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo posjetom predsjednika estonskog parlamenta Crnoj Gori o kojoj su razgovarali i prošle godine...

Za štampane medije i internetske publikacije 344 hiljada eura

Ukupan iznos sredstava za raspodjelu iz podfonda za štampane medije i internetske publikacije je 344.037,58 eura, a...

Stanić: Rast nezaposlenosti dokaz da Milatović ne govori istinu

''Evo opet podataka koji jasno pokazuju da ministar Milatović ne govori istinu.  Nezaposlenost konstatno raste, preko 11.000...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare