Opština Bar: Potpisan prvi Kolektivni ugovor za zaposlene u lokalnoj upravi

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Sindikalne organizacije Opštine Nenad Vučković potpisali su danas Kolektivni ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obaveze iz radnog odnosa za zaposlene u lokalnoj upravi.

Raičević je, kako je saopšteno iz gradske uprave Bara, izrazio posebno zadovoljstvo potpisivanjem ugovora, podsjećajući da je lokalna uprava odmah nakon usvajanja Granskog kolektivnog ugovora za oblasti uprave i pravosuđa u februaru 2023. “nastojala da sa istim uskladi opštinske propise, u cilju ostvarenja najboljih interesa zaposlenih”.

„Vjerujem da smo ovim ugovorom uspjeli da odgovorimo potrebama i očekivanjima naših kolega, te da stvaranjem okvira za rješavanje određenog broja izazova sa kojima se susrijeću, potvrdimo opredijeljenost uprave da unaprijedimo njihov status“, kazao je Raičević.

On se zahvalio svima na pruženom doprinosu, uz iskazanu nadu da će “zajedničkim djelovanjem biti implementirano sve ono što je i predviđeno ugovorom, kako bi se na taj način stvorile pretpostavke za efikasniji i kvalitetniji rad zaposlenih”.

Ugovorom se, između ostalog, definišu i pitanja koeficijenta rada, isplate jubilarnih i drugih nagrada, te rješava pitanje naknade troškova prevoza za zaposlene koji putuju zbog dolaska i odlaska na posao.

„To je korak više ka ostvarenju našeg primarnog cilja, a koji se ogleda u namjeri da lokalna administarcija bude pouzdan partner i pravi servis građana“, poručio je raičević.

Uz zahvalnost Raičeviću i upravi koja je prepoznala značaj potpisivanja ugovora, Vučković je istakao i da je proces odlikovao visok stepen razmijevanja i posvećenost iznalaženju najpovoljnijeg rješenja.

„Riječ je o prvom kolektivnom ugovoru koji je potpisan između poslodavca i zaposlenih, kojim smo veoma zadovoljni. S obzirom da je usklađen sa Granskim kolektivnim ugovorom, možemo naglasiti da se radi o jednom kvalitetnijih ugovora u ovoj oblasti“, rekao je Vučković.

Na današnjem sastanku, kako napominju iz barske opštine, su definisani i neki od prioriteta djelovanja lokalne uprave i Sindikalne organizacije u narednom periodu, među kojima je i poboljšanje uslova stanovanja za značajan broj zaposlenih, te je afirmisana posvećenost Opštine ovoj temi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abdić: Sramno skandiranje u Podgorici posljedica ambijenta koji je...

“Kao ljekar i humanista, ali iznad svega kao staropodgoričanin koji dobro pamti i najteža vremena u našem...

Petrović: Na povike “Nož, žica, Podgorica” zvaničnici nedopustivo ćute

“Ako ćute na ovakve prijeteće poruke, šovinističkog i klerofašitičkog sadržaja navedena gospoda i svi koji uz njih...

Vuković: Navijači uzgajani u svjetonazorima Marka Kovačevića brukaju klub,...

Vuković ukazuje da je FK Sutjeska dobio naziv u čast fudbalera poginulih u bici na Sutjesci.

Injac osudila skandiranje: Pozivam vinovnike da se izvine

"Nema mjesta govoru mržnje i porukama koje podstiču netoleranciju i nasilje u Crnoj Gori. Osuđujem ovakvo ispoljavanje...

Vojska Crne Gore rame uz rame sa NATO saveznicima

Jedan od ciljeva vježbe je jačanje međusobne usaglašenosti i saradnje kroz uvježbavanje kopnenih operacija.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare