Otvoren sajam zapošljavanja: Glavni grad i na ovaj način daje doprinos u rješavanju problema današnjice

Sajam zapošljavanja ''Tražite posao? Posao te traži!'', koji organizuje Glavni grad Podgorica, otvoren je danas na Trgu Svetog Petra Cetinjskog i trajaće dva dana. Tom prilikom, gradonačelnik Ivan Vuković je kazao da je Glavni grad imajući u vidu složenu socio-ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, odlučio da i na ovaj način pomogne građanima da riješe jedan od najvećih problema, odnosno da pronađu posao.

Vuković je podsjetio da Glavni grad već tradicionalno realizuje brojne programe s ciljem podrške ljudima koji imaju biznis ideje i onima koji mogu otvoriti nova radna mjesta u Podgorici, kao i na projekat razvoja biznis zona koji će promijeniti ekonomsku sliku grada.

Foto: PG biro
Foto: PG biro

“Složena socio-ekonomska situacija u državi je svakako dijelom posljedica koronavirusa, ali ja bih rekao, i vrlo loše ekonomske politike koju je vodila prethodna Vlada, a koja je rezultirala i zatvaranjem velikih privrednih sistema u Glavnom gradu. Sagledavajući takav ambijent mi smo došli na ideju da, pored svega što činimo na tom planu, u saradnji sa jednim brojem kompanija održimo prvi sajam zapošljavanja u organizaciji Glavnog grada,” kazao je Vuković i istakao da je veoma zadovoljan jer su se kompanije odazvale u velikom broju.

Foto: PG biro
Foto: PG biro

Sajam je okupio preko 30 renomiranih firmi, a značajan broj je onih po kojima se Crna Gora prepoznaje na širem poslovnom planu.

“Nadamo se da je ovo način da bar jednim dijelom odgovorimo na problem nezaposlenosti. Volio bih da prije svega vidim mlade ljude danas i sjutra u Podgorici jer definitivno postoji prostor za novo zapošljavanje. Ovo je prilika za njih i poziv svim ljudima koji su bez posla, koji žele da rade, da pokušaju da za sebe tu šansu obezbijede upravo na našem sajmu”, poručio je Vuković.

Foto: PG biro
Foto: PG biro

Podsjećamo, Sajam će biti otvoren do utorka do 19 časova i pozivamo sugrađane da dođu i informišu se o ponuđenim radnim mjestima bilo da je riječ o radnoj praksi, sezonskom, pripravničkom radu ili zasnivanju radnog odnosa na neodređeno vrijeme.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

GI “21. maj”: Lamentiranje Perovića o potrebi zabrane abortusa...

"No pasáran", poručili su iz GI "21. maj". https://twitter.com/gi21maj/status/1526280839331463170?s=20&t=G3z0I-uka0oj0mkJo1HpXg

Šehović: Premijer Abazović je poltronski most za destrukciju Crne...

Političke prilike u odnosu protekla tri mjeseca, kako smatra, naizgled su se prilično promijenile, ali ne i...

Autobusi sa ukrajinskim vojnicima napustili čeličanu Azovstal

Agencija novodi da nije bilo moguće utvrditi koliko je vojnika bilo u autobusima. Po...

Sudar dva voza u Španiji, mašinovođa stradao, 85 osoba...

Službe za hitnu pomoć javile su da pomažu evakuaciju oko 100 ljudi iz putničkog voza.

( VIDEO) Krivična prijava zbog zlostavljanja: Žabljačanin osumnjičen da...

“Pripadnici policije su kroz svoje aktivnosti došli do sumnje da je nepoznato lice B.G. (45) sa Žabljaka,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare