Za treninge kotorskih vaterpolista čeka se upotrebna dozvola

U bazen ne smijemo da pustimo nikoga prije nego dobijemo upotrebnu dozvolu, ali kada je dobijemo, sjutradan će naša dva vaterpolo kluba moći da započnu sa treninzima, saopštio je Vladimir Jokić

Ove zime kotorski vaterpolisti treniraće u zatvorenom bazenu “Zoran Džimi Gopčević” u Škaljarima koji je u fazi rekonstrukcije bio proteklih pet godina. Kako je najavio predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, dan nakon što stigne upotrebna dozvola, dva kotorska kluba ući će u bazen. On je kazao da su svi građevinski radovi završeni i obavljen tehnički prijem.

Danas idem da se vidim sa direktorom Uprave za javne radove (UJR) Borom Lučićem, kojem dugujem veliku zahvalnost zbog njegovog apsolutno posvećenog angažmana da se objekat završi. Tehnički prijem je urađen i dokumenta se sabiraju. Razgovarao sam sa Ministarstvom ekologije da, čim mi pošaljemo ta dokumenta, oni u najbržoj proceduri izdaju upotrebnu dozvolu. U bazen ne smijemo da pustimo nikoga prije nego dobijemo upotrebnu dozvolu, ali onog dana kada je dobijemo, sjutradan će naša dva vaterpolo kluba moći da započnu sa treninzima na bazenu, saopštio je, između ostalog, Jokić gostujući u emisiji Radio Kotora “Pitajte gradonačelnika”.

Sanacija počela 22. marta 2107. i trebala da traje 120 dana
Sanacija bazena počela je 22. marta 2017. godine, a bilo je planirano da se okonča za 120 dana. Prva faza podrazumijevala je konstrukcionu sanaciju objekta. Iako je tehnički rok za završetak radova druge faze bio maj 2018. godine, zapelo je oko tendera, pa je bivša Direkcija javnih radova nadležnoj komisiji bila uputila zahtjev za poništenje tendera za izbor izvođača. Nakon više od godinu pauze, radovi su nastavljeni u februaru 2019. godine. Projektantska procjena radova rekonstrukcije bila je 4,5 miliona eura, a projekat je finansiran iz kapitalnog budžeta.

Zatvoreni bazen, površine 5.978 m2, otvoren je daleke 1984. godine.

On je kazao da je primjer dokle se stiglo sa bazenom aktuelna izrada elaborata etažne razrade kako bi u katastar bio upisan svaki poslovni prostor (nalaze se u okviru sportskog objekta) kako bi se za njih mogli raspisati tenderi.

Dakle, bazen je u potpunosti spreman i funkcionalan. Postoji jedan cijeli niz stvari koje nisu na svom mjestu, ali one nisu takve da mogu uticati na osnovnu funkciju – rekao je on.

Kada je riječ o završetku sportske dvorane u Škaljarima kazao je da je početni projekat, koji je napravljen za ovaj objekat u izgradnji, “takav da se nikada ne može završiti”.

I mi smo došli danas u takvu poziciju da sa Upravom za javne radove tražimo urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju. Dakle, već je potrebna rekonstrukcija i onoga što je napravljeno. To znači da će biti potrebno djelimično reprojektovanje odnosno detaljnije projektovanje toga što je sportska sala – kazao je Jokić.

Kao nonsens naveo je situaciju da je investitor, odnosno glavni nosilac projekta za sportsku dvoranu Resursni centar za sluh i govor.

-Sala će imati i problem sa parkingom za posjetioce, a riječ je i o preglomaznom projektu za grad kao što je Kotor. U svakom slučaju nemoguće je ukloniti i odustati od toga. Novca ima, želje ima i to nije problem, poručio je Jokić ne želeći da prognozira rokove za završetak sportske dvorane koja je počela da se gradi 2010. a trebalo je da bude završena 21. maja 2011. godine.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U Engleskoj maske i kovid-propusnice više nijesu obavezne

Ministar zdravlja Sadžid Džavid rekao je da mjere mogu da se ukinu, zahvaljujući uspješnom procesu vakcinacije i...

Abazović: Antisemitizam, ksenofobija i ekstremizam moraju biti izopšteni

“Danas se sjećamo žrtava Holokausta. Antisemitizam, ksenofobija i ekstremizam moraju biti izopšteni u savremenom dobu. Radimo zajednički na...

Na Sinjajevini održan protestni marš protiv vojnog poligona

“Na Margiti smo 2020. protestovali 51 dan i odbranili planinu od prvog pokušaja bombardovanja naših pašnjaka. Naši...

Abazović sa Pičom: Snažno u borbi protiv kriminala, suzbijanja...

„Jačanje institucija i vladavine prava su osnov našeg društvenog napretka. Borimo se snažno protiv svih vidova kriminala, a...

Moskva: Raketna kriza između Rusije i SAD-a sve izvjesnija

Primjedba zvaničnika Ministarstva vanjskih poslova Vladimira Ermakova uslijedila je dan nakon što su Sjedinjene Američke Države i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare