Zbog ekološkog incidenta voda u Pljevljima nije za piće

Voda sa svih vodoizvorišta u Pljevljima nije za piće zbog ekološkog incidenta koji se desio u blizini brane na Otilovićkom jezeru.

Potrošači sa Pliješi i Bogiševca biće bez vodosnabdijevanja u periodu od 24 do 6 h.

“Dana, 02.12.2021. godine u 13 h zbog situacije izazvane ekološkim incidentom manjih razmjera u blizini brane Otilovići dotok vode sa akumulacije Otilovići do postrojenja Pliješ je zaustavljen tako što su pumpe u pumpnoj stanici Potpliješ isključene iz rada”, objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici Opštine Pljevlja.

Lokalni vodovod je odmah uzeo uzorke vode, kako bi utvrdio nivo zagađenosti.

“Vodovod je odmah reagovao tako što su uzeti uzorci sirove vode na crpnoj stanici od strane interne laboratorije DOO Vodovod, i na osnovu izmjerenih fizičko-hemijskih parametara nije se mogla uočiti bitnija promjena u kvalitetu vode u odnosu na prethodne dane, s obzirom da Vodovod vrši svakodnevno fizičko-hemijske analize vode”, navedeno je u obavještenju.

Napominju da je o novonastaloj situaciji obaviješten Institut za javno zdravlje Crne Gore, “tako da će već sjutra biti uzeti uzorci sirove vode sa akumulacije Orilovići, kao i uzorci vode sa gradske mreže”.

“Preporuka Vodovoda je da voda NIJE ZA PIĆE dok se ne dobiju zvanični rezultati Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Sve ovo će usloviti da će potrošači sa Pliješi i Bogiševca biti bez vodosnabdijevanja u periodu od 24 do 6 h. O svim eventualnim promjenama građani će biti blagovremeno informisani”, objavili su iz Vodovoda Pljevlja na Fejsbuku.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sergej Lavrov u Beogradu 7. juna

Prema pisanju tog portala, on će se u Beogradu sresti sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Državljanin Belgije stradao na Komovima

Državljanin Belgije stradao je tokom planinarenja na Komovima, potvrđeno je portalu RTCG iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije.

Književno veče “Andrić-Crnjanski: Sudbine i komentari” u Herceg Novom

Književno veče "Andrić-Crnjanski: Sudbine i komentari" biće održano večeras od 20 sati u Kući nobelovca Iva Andrića...

Da li je Vulin, koga je odavno trebalo proglasiti...

Informaciju da će Vulin boraviti u crnogorskoj prijestonici turizma osvanula je još juče na Twitter nalozima crnogorskih...

Demokrate: Šta će Abazoviću kriptovani telefon

Iz te partije su reagovali na saopštenje GP URA, u kojem su kazali da su Demokrate postale...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare