Adžić: Puna podrška rješavanju izazova na planu materijalnog statusa policijskih službenika

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je danas predstavnike Sindikata Uprave policije kako bi razmotrili modalitete za prevazilaženje situacije koju je izazvalo umanjenje aprilske zarade zaposlenima u Upravi policije.

Predsjednik Sindikata Mladen Šuškavčević je zahvalio ministru što je prepoznao značaj ove teme i u kratkom roku omogućio sastanak. Šuškavčević je ovom prilikom upoznao ministra sa nezadovoljstvom koje je ova situacija izazvala kod policijskih službenika koji prethodno nijesu bili upoznati sa odlukom da se zarade za april obračunaju po novom sistemu.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je saopštio da Sindikat i zaposleni mogu računati na punu podršku MUP-a i Vlade, u pravcu pronalaženja zakonskog rješenja kojim bi se nadoknadilo umanjenje. Dogovoreno je da će se u narednom periodu organizovati i sastanak sa ministrom finansija u cilju pronalaženja trajnog rješenja po pitanju obračuna zarada i intenzivirati aktivnosti na iznalaženju modela da se uvećaju koeficijenti zarada zaposlenih u MUP-u, a već iduće sedmice u planu je formiranje mješovite radne grupe koja će započeti rad na istom.

Ministar je iskazao podršku da se krene sa trajnim rješavanjem pitanja beneficiranog radnog staža policijskih službenika, a takođe i spremnost da da punu podršku usvajanju Granskog kolektivnog ugovora za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Policijski službenici rade odgovoran i častan posao, na braniku su države, i učinićemo sve da se u najkraćem mogućem roku, u skladu sa zakonom, prevaziđu izazovi koji se tiču njihovog materijalnog statusa. Stvaranjem adekvatnih uslova za rad policijskih službenika unapređuje se i zaštita svih naših građana koji zaslužuju da svoj život grade na nivou evropskih mjerila”, poručio je Adžić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra promjenljivo oblačno, ponegdje slaba kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, na sjeveru oblačno sa slabim, ponegdje moguće umjerenim...

Joković: Dronovima će kontrolisati eksploataciju šuma, pijeska…

Dronovi će, kako je Joković kazao u emisiji “Okvir”, snimati cijelo područje Crne Gore.

Novaković Đurović: Prostorni plan do oktobra, otvorni za predloge...

Urađen je, kako je saopšteno, koncept Prostornog plana koji je dostupan za predloge i sugestije.

Kamberi Vučiću: Devedesetih ste hapsili tog mladića, a sada...

Kamberi je najprije rekao da prihvatanje francusko-njemačkog prijedloga "neće biti lako zbog antialbanskog narativa i narativa o...

Internet se utrkuje da pogodi koju seriju poslanik gleda...

Znamo da Vučić umije da bude strog prema svojim stranačkim kolegama, da umije da ih prekori kad...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare