AKCIJA “LEVANT”: Novljani osumnjčeni za ulično rasturanje droge brane se sa slobode

Nakon saslušanja kod istražnog sudije podgoričkog Više suda, uhapšeni u akciji Levant pušteni su da se brane sa slobode, saznaje Standard. Podsjećamo zbog sumnje za dilovanje osumnjičeni su Bigović Milovan, Bigović Radomir, Bigović Dragan, Bigović Ivan, Šuković Vitorio, Bigović Milan, Bogdanović Nebojša, Bigović Željko i Nikola Ivović.

Podsjećamo, 18. novembra u Herceg Novom uhapšen je Bigović Milovan, Bigović Radomir, Bigović Dragan, Bigović Ivan, Šuković Vitorio, Bigović Milan, Bogdanović Nebojša.

Istragom je obuhvaćen i Bigović Željko i Ivović Nikola. Ivović se nalazi zatvoru.

Nakon ranijeg saslušanja kod tužioca, Bigović Željko i Bogdanović Nebojša pušteni su da se brane sa slobode. Za ostala lica određeno je tužilačko zadržavanje.

Kao organizator ove kriminalne organizacije, prema nezvaničnim informacijama, u istrazi policije označen je Milovan Bigović.

PRESTRESI NA VIŠE LOKACIJA

“Sprovodeći ovu akciju, u saradnji sa službenicima nikšićke, budvanske i cetinjske policije, izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija na devet lokacija u Herceg Novom i jednoj lokaciji na Cetinju, a sve u cilju lišenja slobode izvršioca krivičnih djela i pronalaska predmeta i tragova povezanih sa krivičnim djelima”, naveli su tada u današnjem saopštenju iz Uprave policije.

Policija je podnijela krivične prijave protiv M.B. (34), R.B. (28), D.B. (29), I.B. (29), V.Š. (24), M.B. (33) i N.I. (30) zbog sumnje da su počinili krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Sprovedenom kriminalističkom obradom i preduzetim službenim mjerama i radnjama policija je došla do sumnje da je M.B. (34) tokom 2018. i 2019. godine organizovao kriminalno udruženje koje je djelovalo u dužem vremenskom periodu, čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a sve radi realizacije kriminalnog plana koji se odnosio na prodaju opojnih droga kokain i marihuana na području Herceg Novog. Sprovodeći u djelo kriminalni plan, kako se sumnja, ova lica su imala jasne uloge i zadatke u vršenju krivičnih djela, počev od nabavke droge za dalju prodaju, prepakivanja i skrivanja opojnih droga, ugovaranja prodaje, posredovanja u prodaji droge, vođenja evidencija, primopredaje droge krajnjim kupcima i preuzimanja novca stečenog prodajom narkotika”, istakli su ranije iz policije.

Policija je tokom pretresa koji su sprovedeni danas kod osumnjičenih pronašla i oduzela više sredstava komunikacije, šest vozila, tri motorcikla, određenu količinu novca u različitim valutama, pet ručnih satova različitih marki i ugovore o nepokretnostima.

Že.B.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Krizni medicinski štab obišao Boku: Opšta bolnica i Dom...

Šef KMŠ dr Nermin Abdić kazao je da Opšta bolnica Kotor, koja od nedavno prima i COVID19 pacijente, odlično...

Đukanović uputio telegram povodom smrti Maradone: Otišao je najveći...

 "Sa osjećajem velike tuge, primio sam vijest o smrti Dijega Armanda Maradone, sportske legende, argentinskog ponosa, idola...

Bivši načelnik tivatske Komunalne policije presavio tabak: Prijavio čelnike...

Prijave su podnijete „zbog toga što su suprotno Zakonu o sprečavanju širenja zaraznih bolesti na teritoriji Crne...

Korona ušla i u Komanski most

Epidemiolog Instituta Sanja Medenica kazala je da su u prethodna dva testirali 154 štićenika i zaposlenih u...

Radonjić: Policija nema razlog da se ljuti na Tužilaštvo

Odbačeno je 106 prijava a prema ostalima se vodi postupak gonjenja -U početnoj fazi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare