Izvor:danas.rs

MUP S. Makedonije tvrdi da je marihuana, koju su zaplijenili crnogorski carinici, pronađena u službenom vozilu ostala od 2016.

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je u vozilu makedonskih policijskih službenika, na granici Albanije i Crne Gore, pronađena marihuana, ali tvrde da se radi o prethodno oduzetoj drogi koja je ostala u vozilu još od 2016. godine, prenosi Danas.rs.

Makedonski mediji su ranije prenijeli da je više desetina kilograma droge pronađeno u vozilu makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova koje je pokušalo da uđe u Crnu Goru, a da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva.

Crnogorski carinici su na ulasku u zemlju zaustavili vozilo, koje je prethodno bez problema prešlo albansku granicu, i pronašli veliku količinu narkotika. Pozivajući se na nezvanične izvore iz crnogorske policije, makedonski mediji prenose da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nije otkriven njihov identitet, a nije poznato ni da li su uhapšeni ili deportovani.

Uprava prihoda i carina Crne Gore potvrdila je u svom saopštenju da je u putničkom motornom vozilu makedonskih registracija pronašla veću količinu biljne supstance za koju se sumnja da je narkotik, ali nisu naveli identitet osoba koje su bile u vozilu.

Iz makedonskog MUP-a tvrde da je vozilo kojim su policijski službenici putovali u Crnu Goru zaplijenjeno 2016. godine i da je droga od tada ostala u automobilu.

„Zaposleni u Sektoru za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku otišli su na obuku u Crnu Goru, a za put su zadužili službeno vozilo iz voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova. Vozilo je prethodno pribavljeno od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplijenila u akciji borbe protiv trgovine drogom 2016. godine“, objasnili su iz makedonskog MUP-a.

Navode da je na granici Albanije i Crne Gore ispod sjedišta automobila pronađena marihuana, ali tvrde da zaposleni u MUP-u nemaju nikakve veze sa drogom koja je ostala u automobilu još od 2016. godine, kada je, kako kažu, vozilo zaplijenjeno u akciji Uprave carina, a zatim dato Agenciji za Upravljanje oduzetom imovinom.

Naglašavaju da je i albansko javno tužilaštvo potvrdilo da zaposleni u MUP-u nemaju veze sa drogom.

„Oni su već vraćeni u Skoplje, a o cijelom slučaju smo obavijestili naše javno tužilaštvo radi daljeg postupanja i rasvetljavanja slučaja“, kažu iz Ministarstvu unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

FDA: Koristi od vakcinacije djece protiv Kovida 19 značajno...

Saopštenje dolazi pošto se očekuje da će panel spoljnih stručnjaka u utorak glasati da li da preporuči...

Regija na rubu sukoba: Bajden šalje moćnu petorku da...

Lidere brine i uloga Rusije koja bi već za nekoliko dana mogla, za početak, zadati težak diplomatski...

BANA: Abazoviću na sastanku predat spisak zahtjeva

Ukazali su da je u posljednje vrijeme, kako tvrde, sve više izraženo podizanje betonskih i metalnih krstova...

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati...

"Na konferenciji je učestvovao 81 delegat i izabran je novi saziv Opštinskog odbora. Osim novoizabranih 50 članova,...

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: Prva nagrada za tim...

Kako je saopšteno iz CBCG, prvu nagradu, u iznosu od 3. 000 eura, osvojio je tim “Budućnost”...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare