Izvor:Pobjeda

Crnogorski tužioci otputovali u Srbiju: Saslušavaju Belivuka, Miljkovića i Jankovića

Crnogorski tužioci koji rade na slučaju rasvjetljavanja ubistva Adisa Spahića i Damira Hodžića danas bi trebalo da saslušaju srpske državljane Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojšu Jankovića, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije i ubistva izvršena u Crnoj Gori.

Saslušanje je planirano da se obavi u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Belivuk, Miljković i Janković su ranije saslušani uz prisustvo crnogorskog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i tužioca Saše Čađenovića.

Oni su tada negirali krivicu, a kako su istakli, detaljnu odbranu će iznijeti kada budu dobili sve spise, s obzirom na to da je dotad stigla samo naredba o sprovođenju istrage. Njima se na teret stavlja izvršenje dva ubistva – Adisa Spahića i Damira Hodžića.

Sa druge strane, kriminalnoj organizaciji, čiji je vođa Belivuk sa NN licima, stavlja se na teret i likvidacija Mila Radulovića.

Radulović je otet 14. oktobra 2020. godine, na dan kada su u naselju Spuž ubijeni Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić. Radulović je tada, kako se sumnja, iz Spuža prebačen na tajnu lokaciju na području Kotora, gde je i ubijen.

Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih djela, među kojima je više ubistava.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zbogom „prijatelji“

Navodno istraživanje BIRN-a o radikalnim desničarima i ekstremistima u Crnoj Gori je sramna podmetačina i ništa više....

Vuković: Tiranija pod rukovodstvom Abazovića

Vuković je istakla da je vlast koja “ima fluidnu većinu” bila obavezna da ih pozove na razgovor,...

Konatar: URA spremna da odloži glasanje za sudije Ustavnog...

-Ako propustimo ovu šansu i ne izaberemo sudije Ustavnog suda, gubimo nove mjesece dragocjenog vremena u institucionalnoj...

Popović: Očekujemo najmasovniji skup do sada

Svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno...

Šehović: Pošaljimo i večeras poruku da ne pristajemo na...

-SVI na protest - poručio je Šehović. Podsjećamo, novi protest pokreta Ima nas biće...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare