Izvor:Pobjeda

Dejan Knežević ostaje u Istražnom zatvoru narednih 30 dana

Vanraspravno vijeće Višeg suda potvrdilo je odluku kojom je pomoćniku direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejanu Kneževiću određen pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na istragu Specijalnog tužilaštva koje ga tereti da je dio kriminalne organizacije.

Knežević je prilikom saslušanja negirao sumnje SDT-a i odbio da iskoristi zakonsku mogućnost da se brani ćutanjem.

– Knežević je detaljno odgovorio na svalo pitanje tužilaštva. On je pred tužiocem Jovanom Vukotićem ustvrdio da ne postoji nijedan dokaz da je on koristio kriptovanu komunikaciju preko Skaj aplikacije i ukazao da se njegovo ime samo pojavljuje kroz komunikaciju ostalih – istakao je Đukanović.

Knežević je ispričao da u dvadesettrogodišnjoj karijeri u policiji nikada nije dovođen u pitanje njegov profesionalni ni lični integritet i negirao optužbe.

On je prošle sedmice uhapšen u nastavku akcije koju Specijalno policijsko odjeljenje preduzima sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a na osnovu višemjesečnog planiranog i koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL.

Portparol SDT-a, specijalni tužilac Vukas Radonjić nakon hapšenja Kneževića je kazao da mu se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela.

Prošlonedjeljna hapšenja rezultat su proširene istrage inicirane od glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, a na osnovu podataka koje je EUROPOL dostavio još u junu 2021. godine. Ti podaci su, kako saznaje Pobjeda, kasnije dopunjavani i dodatno analizirani sa ljudima iz Europola.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare