Izvor:Dan

Istraga španske policije: Ubice Miloša Peruničica praćene i prije ubistva, odala ih marihuana

Španska policija je uhapsila srpske državljane Nemanju Simića, Nikolu Devića i Duška Šćekića, osumnjičene za ubistvo Baranina Miloša Peruničića (41). Osumnjičene je policija duže vrijeme pratila zbog trgovine narkoticima, pišu tamošnji mediji. Uz tu istragu vođena je i istraga zbog ubistva Baranina u Marbelji, piše Dan.

Kako piše španski portal marbellaconfidencial.es, u Barseloni su uhapšene tri osobe, dvi je su imale lažna hrvatska dokumenta. Šef Instrukcijskog suda Marbelja odredio je tajnost postupka i nije ponudio bilo kakve službene podatke.

Kako je saopštila španska policija, dvije osobe koje se sumnjiče da su direktni izvršioci ubistva uhapšene su u Barseloni, gdje je slobode lišena i osoba koja se tereti za prikrivanje tragova i dokaza krivičnog djela, dok je jedna osoba, koja se sumnjiči za pomoć ubicama, uhapšena u Marbelji.

Nacionalna policija razjašnjava za manje od mjesec dana ubistvo muškarca u Marbelji. Ukupno su uhapšene četiri osobe, uključujući dvojicu navodnih počinilaca ubistva koji su se nalazi li u Barseloni, gdje su pobjegli nakon zločina. Druga dvojica uhapšenih bil a su zadužena za pokrivanje materijala u Barseloni i pokrajini Malagi. Istraga je započeta 2. juna nakon ubistva.

Službenici nacionalne policije brzo su povezali smrt sa sukobom klanova organizovanog kriminala srpskog i crnogorskog porijekla, koji je započeo 2014. godine nakon nestanka pošiljke kokaina. Brza nastojanja agenata omogućila su identifikaciju navodnih počinilaca u roku od nekoliko dana od zločina, potvrdivši da su se udalji li više od 1.000 kilometara od mjesta zločina.

Napokon je uhapšen i četvrti član organizacije u Marbelji, koji je, pretpostavlja se, bio odgovoran za pravovremenu logistiku u tom gradu. Izvedeni su pred lice pravde kao navodni počinioci ubistva. Terete se i zbog ilegalnog posjedovanja oružja, trgovine drogom i zločinačkog udruživanja saopštila je španska policija.

Peruničić je navodno bio blizak Alanu Kožaru, za kojim traga crnogorska policija, a prema pisanju tamošnjih medija, čini se da istraga ukazuje da je Peruničić bio član kriminalne organizacije sa Balkana koja je već duže vrijeme u sukobu sa drugim klanom. U ratu tih k lanova broj ubistava širom Evrope je veliki.

Ubijeni je državljanin Crne Gore. Napadač je iznenadio žrtvu nasred Ulice Artura Rubinštajna, paralelno sa središnjom Avenijom Rikardo Sorijano. Policija je pronašla tijelo u lokvi krvi objavili su tada španski mediji.

Ubica je ispalio smrtonosne hice u Baranina na pješačkom prelazu, a na fotografijama s lica mjesta vidi se da su ga meci pogodili u predjelu glave.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Leteći bikovi ispratili Atletiko i Savića iz Lisabona

Nakon što su eliminisali sada već bivšeg šampiona Liverpul u osmini očekivalo se da mogu do kraja,...

Premijer Marković: Ekonomska politika Vlade bila je u ovom...

"Zahvaljujući osmišljenoj ekonomskoj politici učinili smo da naša privreda bude još produktivnija i da stvara novu vrijednost....

Netanjahu: Započinje nova era u odnosima Izraela sa arapskim...

Netanjahu je, u saopštenju koje je prenosila televizija, naveo da će "pun i zvaničan mir" sa UAE...

Dečić kao generalka za Ludogorec

Budućnost je 25.juna remijem protiv Koma na Zlatici šest kola prije kraja teoretski osigurala šampionsku krunu. Sjutra...

Francuska ministarka odbrane stigla u Bejrut

"Ovo je posjeta podrške, tokom kojeg ćemo ponoviti poruke predsjednika Republike, i posjeta koji pokazuje veliku ulogu...

NAJČITANIJE

Filipović za Standard: Demokrate i DF prigrlili besposličare i...

Demokrate kreče grafite u Beranama, a podržavaju anonimni "aktivizam" koji govori da se...

Raković otkrio planove velikosrpskih krugova iz Beograda: Ako pobijedi...

“Nakon što Đukanovićev režim padne, DPS treba zabraniti kao što su zabranjene mafijaške organizacije Koza nostra ili...

(FOTO) Uhapšen Kristijan Junčaj: Pronađen pištolj

Kako je saopšteno iz policije policija je sinoć prilikom kontrolisanja K.J. pronašla pištolj marke "Pietro Beretta".

Istraga o pomorskoj nesreći u Budvi: Vještak tvrdi da...

- Pomorska nesreća u kojoj je 11. jula stradala jedna osoba dogodila se zbog nepridržavanja međunarodnih pravila...

Gradilište na Skadarskom jezeru: „Rajov ranč“ odobrili sveštenici SPC

Na radilištu je postavljena kamena ploča na kojoj piše „Čikov izvor“ i imena: Stanko Rakčević, Rajo Šuškavčević,...

Komentari

avatar