Izvor:Dan

Istražitelji Belivuka povezuju sa ubistvima DEDOVIĆA i STAMATOVIĆA

Vođa beogradske navijačke kriminalne grupe Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, prema operativnim podacima iz istrage koje prenose srpski mediji, boravio je u Atini u vrijeme kada su u tamošnjem restoranu „Voskopula”, pred ženom i djecom, ubijeni 19. januara 2020. godine Igor Dedović i Stevan Stamatovi..

Nakon ispaljenih rafala smrtonosnih hitaca, napadači su odmah pobjegli sa lica mjesta, a policija je zatim krenula u potragu za njima. Istražitelji vjeruju da će im u rješavanju ovog slučaja znatno pomoći snimci sa nadzornih kamera na mjestu gdje se desio napad. U momentu napada sa Stamatovićem i Dedovićem su sjedjele njihove supruge i djeca. Na snimcima nadzornih kamera se vid i kad a u restoran upadaju četiri osobe i iz neposredne blizine pucaju u dvojicu crnogorskih državljana. U Crnogorce je ispaljeno više od dvadeset metaka raznih kalibara iz najmanje četiri poluautomatska pištolja.

“Da je Belivuk bio u Atini u vrijeme zločina saznalo se tek nedavno, kada je protiv njega i njegove grupe pokrenuta ozbiljna istraga koja je rezultirala i njihovim hapšenjem. Da li je Be livuk lično učestvovao u likvidaciji „škaljaraca” ili je bio logistička podrška ubicama još uvijek nije jasno, ali je jasno da je tamo bio po dva osnova. Prvo, najvjerovatnije, po naređenju vođe „kavačkog klana” Radoja Zvicera, kome je Nevolja bio najjači beogradski saradnik ne samo u dilovanju droge, nego i u zločinima protiv suparničke ekipe”, kaže izvor Ekspresa, prenosi Dan.

Njihov izvor je dodao da je i sam Belivuk imao lični razlog za učestvovanje u zločinu kada su Dedović i Stamatović ubijeni pred ženama i djecom.

“Naime, Stevan Stamatović je, prema operativnim podacima, sa Minjom Šakovićem bio označen kao mogući izvršilac ubistva Aleksandra Stankovića. Zločin u Atini je bio osveta za ubistvo Stankovića, njegovog vođe i najboljeg prijatelja naveo je izvor „Kurira”.

Kako je objavio AHT1, prema tadašnjem izvještaju iz bolnice u koju su primljeni, Stamatović je davao znake života na putu do bolnice, gdje je podlegao povredama, dok je Dedović od zadobijenih povreda preminuo u restoranu.

“Napadači su ispalili više od 20 hitaca u glavu i grudi „škaljaraca”, a jedan metak je pogodio u nogu i Stamatovićevu suprugu. Napad je izvršen precizno i brzo, i sve je bilo gotovo za manje od 30 sekundi. Ubice su, koristeći metež i paniku, neometano izašle iz restorana i ušle u džip koji ih je čekao u blizini, nakon čega su pobjegle”, prenijeli su tada grčki mediji.

Dedović i Stamatović u Grčkoj su se, navodno, kretali bez obezbjeđenja, au restoranu „Voskopula”, otkad su im u Atinu stigle porodice, večerali su dvaput nedjeljno. Kako je utvrđeno, kamere u restoranu su bile isključene, a na snimcima sa obližnjih objekata se vide četiri tamne siluete kako se udaljavaju nakon likvidacije.

Operativna saznanja policije od 2020. godine ukazuju na sumnju da je Marko Petković (24) jedan su od četvorice napadača koji likvidirali Kotorane. On je, kako je objavio „Kurir”, u vri jeme tog ubistva bio u Atini, a nekoliko sati nakon likvidacije napustio je Grčku. Petković je 2015. ispred crkve u Vraniću nožem ubio Sašu Joksića (39). Velja Nevolja i pripadnici njegovog kriminalnog klana nalaze se u pritvoru nakon velike akcije srpske policije. Sumnjiče ih zaubistva, otmice, reketiranje i drugo.

Nevolja bio meta u Crnoj Gori

Crnogorska policija i Specijalno državno tužilaštvo spriječili su nedavno likvidaciju Veljka Belivuka, koja je, prema nezvaničnim informacijama, bila planirana u Tivtu. To krivično djelo, kako se sumnja, trebalo je da bude izvršeno u nastavku rata kriminalih klanova. Slobode su tada lišeni Radovan Stanišić i Mile Jovanović. Nije zvanično poznato koji kriminalni klan stoji iza pokušaja ubistva Belivuka. U ovoj akciji je učestvovala i hercegnovska policija.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalni policijski tim 2. februara je izvršio pretres dva vozila za koja istražitelji vjeruju da su bila pripremljena za korišćenje u planiranoj likvidaciji Belivuka i njegovog prijatelja Marka Miljkovića i bijeg egzekutora sa lica mjesta. Vozila su pronađena na području tivatske opštine, nakon čega su iz istražnog zatvora u Spužu u Tivat sprovedeni osumnjičeni Radovan Stanišić i Mile Jovanović kako bi potvrdili da su vozila njihova.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medijska zajednica Crne Gore želi konkretne reforme medijskog sektora

Anketa je sprovedena putem online upitnika u periodu od sredine decembra 2021. do sredine januara 2022. godine....

Rudan o Đokoviću: Da si silovatelj djevojčica, premijer kriminalac,...

 Ona je, između ostalog, uporedila njegov slučaj sa još jednim koji puni novinske natpise ovih dana: optužbe...

URA: Osuđujemo skrnavljenje fasade crkve u Podgorici

Oni su naveli da izolovani slučajevi bazirani na vjerskoj netrpeljivosti nikada neće biti društveno prihvaćeni u Crnoj...

Evrokup novčano kaznio Budućnost

“Plavi” su kažnjeni zbog ubacivanja predmeta u teren tokom meča protiv Bursaspor u prošlom kolu.

Muratović: Nadležne institucije da rade svoj posao i reaguju...

 Jučerašnji napadi na porodicu Martinović samo su kontinuitet nečega čemu su dugo izloženi neistomišljenici vlasti od strane...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare