Ko je Nikola Terzić danas imenovani vršilac dužnosti direktora Uprave policije?

Na predlog ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića Vlada je na današnjoj sjednici nakon što je smijenila direktora Uprave policije Zorana Brđanina, za v.d. direktora UP postavila Nikolu Terzića, aktuelnog šefa budvanske policije koji za sobom ima skoro 20 godina karijere u policiji.

Službenik je Uprave policije od 2004. godine, a prvo radno mjesto mu je bilo – policajac u Centru bezbjednosti Podgorica. Od 2009. do 2016. godine radio je u sektoru za kriminalističke policije, gdje se bavio istragama protiv privrednog i organizovanog kriminala. Zatim je oko godinu dana bio komandir jedinice u Sektoru granične policijeu Baru, odakle je unaprijeđen za savjetnika za bezbjednost u kabinetu prethodnog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, gdje je ostao i u mandatu Filipa Adžića.

U Terzićevoj policijskoj karijeri, zabilježen je i jedan nepopularan događan – sudski postupak, koji je protiv njega vođen zbog nestanka dokumentacije nakon pretresa kuće Podgoričanina Veselina Mujovića. Taj postupak je poslije nekoliko godina okončan oslobađajućom presudom, a Unutrašnja kontrola MUP-a takođe je utvrdila da nema elemenata disciplinske odgovornosti.Tada se sumnjičio da je, kako je to istraga tvrdila, po nalogu šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Dalibora Medojevića, preuzeo dokaze koji su izuzeti pretresom kuće Veselina Mujovića od službenika Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sima Lukačevića. Takođe, slobode je tada lišen i Medojević.

Terzić je 2021. godine bio i jedan od kandidata za visoku funkciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova, direktora Direktorata u MUP-u.

Na mjesto načelnika CB Budva postavljen je krajem juna prošle godine i to odlukom Adžića, nakon što je u ispred zidina Starog grada likidiran Milić Minja Šaković koji je prema policijskim dokumentima važio za visokopozicioniranog člana “škaljarskog klana” ali i vođu podgoričkog ogranka.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Papović: Paradoksi i realnost crnogorske politike

“Izborom Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore okončan je politički proces započet 30. avgusta 2020. godine. U...

Ombudsman: Osude necivilizacijskog i nesportskog ponašanja

"Smatramo da se u ovim i sličnim situacijama moraju aktivirati, odnosno primijeniti dosljedno odredbe Zakona o sprječavanju...

Policija: Preduzimamo aktivnosti na identifikaciji osoba koje su sinoć...

Službenici Uprave policije preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti u saradnji sa postupajućim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu...

ŠĆEKIĆEV PREDIZBORNI BLIC KRIG: “Punjenje” zdravstvenog sistema partijskim kadrovima...

Prvo mjesto je upražnjeno odlaskom Dejana Pavličića u penziju, koji se inače nije pojavljivao na posao niti...

Evo zašto je voda u venecijanskom kanalu postala fluorescentno...

Stanovnici su primijetili da je dio venecijanskog Velikog kanala u nedjelju postao fluorescentno zelen, što je navelo...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare