KO SU UHAPŠENI U BARU: Braća Janković i Peruničić preko aplikacije SKY pripremali krivično djelo?; Osumnjičeni pobjegao, ministar Adžić zadovoljan efikasnom borbom protiv kriminala!

Dok pripadnici barske policije pokušavaju da lociraju i uhapse Stefana Janković, koji je sa lisicama na rukama uspio da pobjegne inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja i Sektora kriminalističke policije, u toku je utvrđivanje svih okolnosti toga događaja. Za sada je nepoznanica, kako se to desilo uprkos pucnjima i lisicama, koje su usporavale bijeg već prethodno uhapšenog Jankovića.

Portal Standard došao je i do drugih informacija, koje karakterišu ovaj slučaj. Osim odbjeglog Jankovića, policija je uhapsila i njegovog rođenog brata Martina, kao i Marka Peruničića, brata od Miloša Peruničića, koji je ubijen 2020. godine u španskom gradu Marbelja.  Miloš Peruničić (41) ubijen je u Marbelji prije dvije godine, i navodno je bio blizak Alanu Kožaru.

Kako je objavio „El Espanjol“, Peruničić je u Španiji boravio sa bosanskog papirima i upucan je na 100 metara od kuće koju je iznajmljivao u Marbelji.

Sva trojica važe za bezbjednosno-interesantna lica i članove barskog ogranka škaljarskog kriminalnog klana.

Nezvanično, njih trojica se sumnjiče za kriminalno udruživanje radi izvršenja teškog krivičnog djela. Više dobro obaviještenih sagovornika Standarda, kazalo je da su planovi ove grupe dogovarani preko sada već kompromitovane komunikacione aplikacije SKY, a Specijalno državno tužilašvo u saradnji sa SPO, uspjelo je da prikupi i dokaze, koji potvrđuju ove sumnje. Navodno, do realizacije kriminalnog plana nije došlo, ali postoje dokazi, koji ukazuju na njegovu pripremu.

Prema nezvaničnim policijskim sumnja se da su braća Janković bliska kriminalnoj grupi na čijem čelu se nalazio pokojni Alan Kožar. Upravo zato su se našli na meti policije. Njih su službenici Centra bezbjednosti Bar 2018. hapsili u stanovima koje su tada koristili gdje su pronašli i zaplijenili veću količinu oružja, eksploziva, kao i blindirano vozilo. Hapšeni su i zbog iznude.

Janković je 2017. godine zajedno sa još trojicom sugrađana bio osumnjičen da je od Ulcinjanina A. M. (30) pokušao da iznudi 10.000 eura, ali je on tada bio pušten na slobodu nakon što je osnovni državni tužilac u Ulcinju Faruk Resulbegović donio naredbu o obustavi istrage protiv njih.

Ime Jankovića se spominjalo i 2016. godine kada je barska policija pretresala stanove i objekte pripadnika Škaljarskog klana u Baru, između ostalih i njegov.

Baranin Stefan Janković je pobjegao pripadnicima policije tokom izvođenja pretresa objekta koji je koristio, zbog čega je jedan od inspektora i zapucao, a nekoliko njih je pokušalo da ga sustigne. 

Nakon što je osumnjičeni pobjegao sa lisicama, ministar Adzić je zadovoljan efikasnom borbom protiv kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio je večeras da nastavljaju suzbijanje svih oblika kriminala.

On je naime istakao je da policijski službenici pokazuju hrabrost da se “beskompromisno suprostave svim kriminalnim aktivnostima”.

“Bez obzira na probleme, tehničke, kadrovske, finansijske, sa kojima se policija u kontinuitetu susrijeće, policijski službenici svojim radom pokazuju profesionalizam i izuzetnu hrabrost da se beskompromisno suprostave svim kriminalnim aktivnostima”, naveo je Adžić na Tviteru.

Sinhronizovano nastavljamo suzbijanje svih oblika kriminala, poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Krivokapić: Zastava Crnojevića je vraćena državi, a biće i...

 Zastava Crnojevića je zato vraćena da bude barjak obnovljene nezavisne Crne Gore. Vraćena državi, a biće vraćena...

Sjutra moguća kiša, do 37 stepeni

Od sredine dana u cijeloj zemlji očekuje se povećanje oblačnosti, uz mjestimičnu kišu ili pljusak sa grmljavinom,...

Militanti Islamskog džihada prekršili sporazum o prekidu vatre, nastavljeni...

Kako je dogovoreno sporazumom kojem je posredovao Egipat, prekid vatre je bio planiran za 20 sati. Međutim,...

Vuksanović-Stanković : Neka Abazoviću sad Porfirije pošalje helikopter da...

Vuksanović Stanković je rekla da tako prolaze svi koji umjesto da se bore za svoju državu služe...

Upriličena projekcija: Državna zastava i na zidovima Cetinjskog manastira

Nakon što su tokom cijelog dana donosili zastave i kačili na ogradu Cetinjskog manastira, građani su večeras...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare