Izvor:pobjeda

Marković, Cupać, Mustafa i Dujović oslobođeni

Stefan Marković, Nikola Cupać, Zoran Perović, Edmond Mustafa i Milan Dujović, oslobođeni su optužbi da su u februaru prošle godine aktivirali eksplozivnu napravu u dvorište kuće službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Saše Burića.

Okrivljeni su oslobođeni jer nijesu dokazani navodi iz tužilačkog akta.

Branilac Cupaća, advokat Srđan Lješković je kazao da jedini dokaz koji je ponuđen je iskaz okrivljenog Stefana Markovića, koji je dao u uslovima torture od strane policije i kao takav nije validan. Kako je naveo, o torture, odnosno pretrpljenim povredama svjedoči nalaz sudskog vještaka koji je potvrdio povrede okrivljenog tokom saslušanja.

Od samog početka moj branjenik je negirao izvršenje ovog krivičnog djela što je i presudom potvrđeno. Dobro je da u pravosuđu Crne Gore postoje sudije koje znaju i smiju da donesu odluku po slobodnom uvjerenju – kazao je.

Advokatica Tatjana Pavličić, koja je zastupala Zorana Perovića, smatra da se tužilaštvo našlo u nezgodnom i nezavisnom položaju, jer na osnovu insinuiranih i iskonstruisanih dokaza policijskih službenika, pogrešno prezentovanih, navelo tužilaštvo da procesuira nevina lica.

Pravda je pobijedila – kazala je ona.

Prema ranijim navodima optužnice, Perović i Mustafa su s umišljajem podstrekli Markovića, Dujovića i Cupaća da nabave i drže ručnu bombu M-75 koju je Marković aktivirao i bacio u dvorište porodične kuće Saše Burića. Stefan Marković je u istrazi priznao da je u noći između 10. i 11. februra prošle godine sam nabavio, a potom bacio bombu u dvorište kuće Burića. Ispričao je da je bombu uzeo od ljudi čiji identitet ne smije da otkrije iz straha za sigurnost porodice. U eksploziji, osim kuće Burića tada je prouzrokovana veća materijalna šteta i na vozilima Burića, ali i vozilima koja su bila parkirana u komšiluku

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

O genocidu bez ali…

Za Antenu M piše Aleksandar Radoman Haška presuda Ratku Mladiću i...

Mihailo: Napad na spomenik koji simbolizuje najveće vrijednosti CG,...

I to nije prvi put da se događa u Nikšiću, istakao je mitropolit CPC, ističući da je...

Marković: Odbijanje kandidature Bjelice čist revanšizam i politički obračun

On je istakao da nova vlast politiku sprovodi i na Univerzitetu Crne Gore suprotno nauci, struci i...

Medojević: Krivokapić prijetnja demokratiji i ustavnom poretku

“Krivokapić se već povezao sa kriminalnim i švercerskim strukturama bivšeg režima i najvjerovatnije počeo da uzima tal...

Bajden i Putin razgovaraju, ali se ne slažu

Znak da s teško narušenim američko-ruskim odnosima opet ide u nabolje, ruski predsjednik je spomenuo već na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare