Miloševiću će se suditi zbog ubistva Radomira Đuričkovića

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu VDT-a kojom se Podgoričaninu Mariju M. Miloševiću (39) i Cetinjanima Igoru B. Mašanoviću (24) i Vukanu V. Vujačiću (25) na teret stavlja da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića i sa umišljajem doveli u opasnost život Milorada Radulovića, pišu Dnevne novine.

Predmet je dodijeljen sudiji Predragu Tabašu.

Prema dopunjenoj optužnici, smrtonosne hice u Đuričkovića ispalio je Milošević.

Naime, optužnica je četiri puta vraćana na dopunu, i upravo je svjedok Milorad Radulović u posljednjem iskazu ispričao pred tužiocem da je Milošević direktni izvršilac ubistva.

Podsjećamo, Radulović je promijenio prvobitni iskaz koji je dao u tužilaštvu 2016. godine, pa je u martu 2020. na saslušanju ispričao da je Mario Milošević ispalio smrtonosne hice na Đuričkovića sa mjesta suvozača u vozilu iz kojeg je pucano, a da je tim vozilom upravlja okrivljeni Mašanović. Kazao je da je Milošević ispalio tom prilikom više hitaca.

Tvrdio je da je njegov prvobitni iskaz neistinit i da se odlučio na ponovno svjedočenje kada je saznao da Miloševiću nije određen pritvor, da je osjetio strah i da je imao moralnu obavezu da ponovo svjedoči kako zbog njega, tako i pokojnog Đuričkovića te da niko na njega nije vršio pritisak da ponovo svjedoči.

To je, kako kaže, učinio bez obzira na eventualne posljedice.

U prvobirnoj optužnici se Miloševiću i Vujačiću stavljalo na teret saučesništvo u ubistvu Đuričkovića na Cetinju u oktobru 2016. godine, dok se Mašanović teretio da je direktni egzekutor.

Inače, Milošević je saslušan početkom decembra 2019. godine kao osumnjičeni u ovom slučaju, i tom prilikom negirao je optužbe za umiješanost u ubistvo. Kazao je da je Đuričkovića poznavao ‘zdravo za zdravo”, te da nisu imali nikakvih poslova nisu imali niti nešto dobro niti loše.

U prethodnoj optužnici VDT-a navedeno je da je Vujačić upravljao vozilom, dok je Mašanović pucao na Đuričkovića.

Oni su navodno pratili kretanje Đuričkovića u cilju nalaženja pogodnog mjesta da ga liše života, pa su, prema navodima istrage, sačekali da uđe u svoje vozilo dok je Milorad Radulović bio na mjestu suvozača.

Vozilo je bilo parkirano u Ulici IV proleterske u blizini ugostiteljskog objekta “Konoba”. Oštećeni je krenuo u pravcu Bajove ulice, navodi se u optužnici VDT-a koju je sud vratio na dopunu, a okrivljeni Vujačić se vozilom “reno megan”, registarskih oznaka PG BG 344 kojim je upravljao, krećući se iz suprotnog smjera, približio vozilu kojim je upravljao oštećeni Đuričković, te skrenuo ulijevo u suprotnu kolovoznu traku.

“Usljed čega je oštećeni bio prinuđen da zaustavi vozilo kojim je upravljao, nakon čega je Mašanović sa mjesta suvozača kroz otvoreni prozor iz automatske puške marke ‘Crvena zastava’ ispalio više projektila u pravcu Đuričkovića od kojih su ga dva pogodila”, navodi se u optužnici VDT-a koju se sud vratio na dopunu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ivanka Tramp pozvana da svjedoči u istrazi napada na...

Od Ivanke Tramp je zatraženo da prisustvuje pretresu, koji bi bio održan početkom februara, i pruži informacije...

Podjela vladajućih u Crnoj Gori na premijerove i vicepremijerove

O razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Krivokapića raspravljaće se 3. februara. Dan kasnije 4....

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

URA: Krivokapiću sada ne smetaju glasovi opozicije, dostojan premijerskog...

Oni su nastavili polemiku sa kabinetom premijera. "Nakon što je optužio za izdaju sve...

Vuković: Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici...

"Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici ne prisustvuje barem 41 poslanik. Jasno je da ne...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare