Optuživani za pokušaj ubistva Jovana Vukotića, osuđeni za gasne pištolje

Četvorici optuženih za gasne pištolje, lažne tablice na kolima i opiranje hapšenju danas je izrečena presuda u Višem sudu u Beogradu – trojica su osuđena na gotovo deset godina zatvora, dok je jedan oslobođen. Ova grupa uhapšena je krajem 2019. zbog sumnje da je pokušala da otruje vođu Škaljarskog klana, Jovana Vukotića, ali je na kraju optužena samo za blaža krivična djela.

Kako piše KRIK, Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski, Nemanja Milutinović i Nikola Jovanović uhapšeni su krajem 2019. godine u Beogradu, a u kolima u kojim ih je policija zatekla nađeni su pištolji, kačketi i prsluci sa natpisom Uprave kriminalističke policije (UKP) i futrola sa značkom MUP-a.

Tokom istrage tužilaštvo je utvrdilo da su pokušali da ubiju vođu “Škaljarskog klana” Jovana Vukotića koji je u to vrijeme bio u zatvoru u Beogradu. Oni su navodno, noseći lažnu policijsku opremu, zaustavili taksi u kom se vozila Vukotićeva djevojka i pokušali da podmetnu otrov u hranu koju mu je nosila.

Za ovo su i optuženi, ali su optužbe, međutim, pale jer za njih nije bilo dovoljno dokaza pa im se sudilo za mnogo blaže krivično djelo – za nošenje oružja i lažne tablice koje su bile na automobilu. Drakula je, pošto je pokušao da pobjegne policiji i oborio policajku, optužen i za opiranje hapšenju. Utvrđeno je i da pištolji nisu pravi, već gasni ili signalni koji mogu da se preprave da ispaljuju metke.

Današnjom presudom Drakula je oslobođen za oružje, ali je osuđen na tri i po godine zatvora jer se opirao hapšenju. Za oružje su osuđeni Milutinović – na dvije i po godine zatvora, kao i Dimitrijevski kome je pridodata i optužba za lažne tablice – na tri i po godine zatvora.

Jovanović je bio optužen samo za nošenje oružja, za šta je na kraju oslobođen.

Tužilaštvo je navelo da će žaliti na presudu.

Optuženi su na sudu negirali da su počinili bilo koje krivično djelo. Branili su se, tvrdeći da su opremu nabavili na buvljaku i da su htjeli da snimaju spotove za Jutjub.

Ispričali su da su tog dana išli kod Milutinovića u goste pošto mu se rodio sin zbog čega je Dimitrijevski pozajmio kola, a, kako je ispričao, nije znao da su na njima lažne tablice. On, međutim, nije želio da kaže od koga je pozajmio automobil.

Milutinović ih je, kako su rekli, sačekao i sjeo u kola da im pokaže gdje da parkiraju kada ih je iznenadila policija i uhapsila. Zanimljivo je da su negirali da je poznaju četvrtog optuženog – Nikolu Jovanovića i da on uopšte nije bio u kolima. Policija je, međutim, tvrdila da je Jovanović izašao iz automobila koji minut ranije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

PES: Skaj aplikacija je dokaz da su DF i...

"Isti onaj DF koji je u DIK-u sinhronizovano i pravno neutemeljeno zajedno sa DPS-om eliminisao Milojka Spajića...

KFOR: Obje strane da se uzdrže od poteza koji...

Hiljade građana u tri sjeverne opštine, kako je to sinoć i najavljeno, od jutros se nalaze ispred...

Jelušić: Prvo riješiti goruće probleme obrazovnog sistema i škola...

Podsjetimo, Ministarstvo prosvjete nije obezbijedilo 16 hiljada eura za putne troškove naših gimnazijalaca na svjetsku olimpijadu znanja...

Marković: Vlada ekspresno populistički riješila odlazak fizičara u Japan

"Velikodušno hvala Dritanu Abazoviću, Goranu Đuroviću & co. jer su hrabro lupili šakom o sto i naredili...

Milović: Jedno je sigurno, posle izbora sa DPS-om nećemo

On je to kazao reagujući na izjavu lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića koji je istakao da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare