Orlandić pratio metu, Pavićević trebalo da puca?

Danilovgrađanin Marko Pavićević (28) i Baranin Vuk Orlandić (24) uhapšeni su 10. marta zbog sumnje da su planirali ubistvo visoko-pozicioniranih članova suprotstavljene kriminalne grupe iz Bara, saopšteno je iz Uprave policije. Oni su, planirajući ubistvo, ukrali automobile, a u štek stanu im je pronađena snajper puška i drugo oružje.

Kao vjerovatna meta napada spominje se Baranin Jovan Đurović, rođeni brata pokojnog Luke Đurovića, nekadašnjeg vođe barskog klana.

Prema sumnjama istražitelja Pavićević i Orlandić su imali jasan plan i precizirane uloge. Orlandić je trebalo da pomogne Pavićeviću u praćenju mete, jer je kao Baranin znao navike sugrađanina mete likvidacije, ali i gdje stanuje, kuda se kreće.

Kako su kazali iz policije, 10. marta oko 19 sati, policajci su u Baru, u blizini sportskog centra Topolica, zatekli Pavićevića i Orlandića, koji u policijskim evidencijama slove za osobe bliske jednoj od organizovanih krminalnih grupa koja djeluje na teritoriji Crne Gore, kako zatamnjuju stakla na automobilu “golf 2.

Prema saznajima policije, Pavićević i Orlandić su dan ranije, 9. marta, ukrali vozilo u Ulcinju, dok su ranije na teritoriji opštine Bar ukrali registarske oznake koje su postavili na ugradeno vozilo.

Policija je kod Pavićevića pronašla kriptovani telefon sa inostranom SIM karticom.

Daljom kriminalističkom obradom, izvršenim ispitivanjem navedenog mobilnog telefona, došlo se do relevantnih saznanja, kao i dokaza da su imenovani pripremali izvršenje krivičnih djela protiv života i tijela. Operativna saznanja ukazuju da su ‘mete’ napada trebali biti visokopozicionirani članovi suprotstavljene organizovne kriminalne grupe iz Bara”, kazali su u Upravi policije.

Policija je, kako dalje navode, došla do sumnje da su osumnjičeni, u prethodnom periodu uzeli pod zakup stambeni objekat koji se nalazi u Baru, u mjestu Ratac, a gdje im je bio “štek stan”.

Pretresom objekta, policija je 11. marta pronašla oružje koje je, kako se sumnja, bilo namijenjeno za izvršenje predmetnih krivičnih djela – snajperska puška sa optičkim nišanom kao i prigušivačem pucnja, zatim dva bidona veće zapremine sa benzinom, za koji postoji osnovana sumnja da je bio namijenjen u svrhu izazivanja požara na vozilu nakon izvršenja krivičnog djela, a sve u cilju uništenja svih predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja kao i materijalnih tragova.

Pronađena je i veća količina municije, komunikacionih sredstava, garderobe, kao i više predmeta i tragova koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru”, kazali su iz policije.

Baranin Jovan Đurović, brat pokojnog Luke Đurovića, teško je ranjen 23. oktobra prošle godine u pucnjavi u Amsterdamu. U toj pucnjavi ubijen je njegov prijatelj Goran Savić iz Niša.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Evrokup novčano kaznio Budućnost

“Plavi” su kažnjeni zbog ubacivanja predmeta u teren tokom meča protiv Bursaspor u prošlom kolu.

Muratović: Nadležne institucije da rade svoj posao i reaguju...

 Jučerašnji napadi na porodicu Martinović samo su kontinuitet nečega čemu su dugo izloženi neistomišljenici vlasti od strane...

Abazović: Crtanje pogrdnih grafita na crkvi vodi narušavanju multikonfesionalnog...

"Najoštrije osuđujem skandalozno crtanje pogrdnih grafita na crkvi u Podgorici. Jasno je da ovakvi vandalski postupci imaju...

Nikšićaninu 15 dana zatvora, vozio pijan izazvao saobraćajnu nezgodu...

Z. M. iz Nikšića je 17. januara alkotestiranjem registrovano 2,6 promila (g/kg) alkohola u krvi, tokom vožnje...

Krivokapić: Manjinska Vlada je prevara, sve maske će da...

"Građani su 30. avgusta imali referendumsko pitanje, da li ste za nastavak korumpiranog režima ili ne, i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare