Izvor:Dan

SDT provjerava porijeklo imovine Kašćelana i Zvicera

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv navodnih vođa ''kavačkog klana'', Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, pokušaj ubistva i ubistvo u saizvršilaštvu. Tužilaštvo na ovaj način pokušava da utvrdi porijeklo imovine Kašćelana i Zvicera, odnosno da li imaju dokaze da je imovina stečena legalno ili od kriminalnih aktivnosti za koje se terete.

Ovim postupkom istražitelji će utvrditi i porijeklo imovine njihovih bliskih srodnika, u slučaju da je nešto od nelegalno stečenog preneseno na njihovo ime.

Osim vođa „kavčana“, pod lupom su se našli i njihovi saradnici koji su obuhvaćeni istragom, a čiji dokazi o imovini će takođe biti „prečešljani“.

Da je finansijska istraga u toku, Danu je potvrđeno iz Specijalnog državnog tužilaštva.

“Povodom Vaših pitanja obavještavam Vas da je u ovom tužilaštvu u predmetu koji je formiran protiv S.K. i drugih lica, finansijska istraga u toku i da se prikupljaju sve neophodne činjenice i podaci, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa ovog postupka”, saopštila je za Dan specijalna tužiteljka i portparolka SDT-a Sanja Jovićević.

Kašćelan se nalazi u pritvoru od kraja aprila.

Lisice na ruke tada su stavljene njemu i njegovim saradnicima zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela, ali je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odlučio da nema osnova da im odredi pritvor, pa ih je pustio da se brane sa slobode.

Na tu odluku žalbu je uložilo Specijalno državno tužilaštvo, a vijeće podgoričkog Višeg suda je prihvatilo, odlučivši da osumnjičeni budu u pritvoru. Ipak, odluka je donesena kasno, pa je većina osumnjičenih već tada bila u bjekstvu.

Tako su uhapšeni samo Kašćelan i dvojica njegovih saradnika, dok su ostali i dalje nedostupni državnim organima Crne Gore.

Prema podacima iz bezbjednosnih službi, svi oni odmah su napustili Crnu Goru.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Keković pisao Krivokapiću: Limitirati cijenu goriva

''Naime, već deseti put u posljednjih godinu dana dolazi po poskupljenja goriva pa je tako benzin u...

U Ulcinju počelo snimanje filma “Sirin” Senada Šahmanovića

U Ulcinju je juče počelo snimanje dugometražnog igranog filma "Sirin" u režiji Senada Šahmanovića, a po scenariju Šahmanovića i Klaudije Bottino.

Unija taksi prevoznika: Opstanak plana Evropa sad u prevozu...

“Osim pandemije COVID-19 i restriktivnih mjera Vlade usmjerenih na suzbijanje širenja virusa, značajan...

Bečić čestitao novoj predsjednici Evropskog parlamenta

“Uvjeren sam da će ponosna predstavnica Malte na dostojan način obavljati ovu visoku...

Savjet mladih DPS: Imenovanje Marojevića dodatan razlog za stanje...

U Savjetu mladih DPS-a su reagovali nakon što je Vlada imenovala sveštenika Nikolu Marojevića da bude član...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare