Izvor:Dan

SDT provjerava porijeklo imovine Kašćelana i Zvicera

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv navodnih vođa ''kavačkog klana'', Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, pokušaj ubistva i ubistvo u saizvršilaštvu. Tužilaštvo na ovaj način pokušava da utvrdi porijeklo imovine Kašćelana i Zvicera, odnosno da li imaju dokaze da je imovina stečena legalno ili od kriminalnih aktivnosti za koje se terete.

Ovim postupkom istražitelji će utvrditi i porijeklo imovine njihovih bliskih srodnika, u slučaju da je nešto od nelegalno stečenog preneseno na njihovo ime.

Osim vođa „kavčana“, pod lupom su se našli i njihovi saradnici koji su obuhvaćeni istragom, a čiji dokazi o imovini će takođe biti „prečešljani“.

Da je finansijska istraga u toku, Danu je potvrđeno iz Specijalnog državnog tužilaštva.

“Povodom Vaših pitanja obavještavam Vas da je u ovom tužilaštvu u predmetu koji je formiran protiv S.K. i drugih lica, finansijska istraga u toku i da se prikupljaju sve neophodne činjenice i podaci, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa ovog postupka”, saopštila je za Dan specijalna tužiteljka i portparolka SDT-a Sanja Jovićević.

Kašćelan se nalazi u pritvoru od kraja aprila.

Lisice na ruke tada su stavljene njemu i njegovim saradnicima zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela, ali je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odlučio da nema osnova da im odredi pritvor, pa ih je pustio da se brane sa slobode.

Na tu odluku žalbu je uložilo Specijalno državno tužilaštvo, a vijeće podgoričkog Višeg suda je prihvatilo, odlučivši da osumnjičeni budu u pritvoru. Ipak, odluka je donesena kasno, pa je većina osumnjičenih već tada bila u bjekstvu.

Tako su uhapšeni samo Kašćelan i dvojica njegovih saradnika, dok su ostali i dalje nedostupni državnim organima Crne Gore.

Prema podacima iz bezbjednosnih službi, svi oni odmah su napustili Crnu Goru.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Katnić otkazao obezbjeđenje: Ministre Sekuloviću, ubuduće ste Vi odgovorni...

“Naime, dana 14.09.2021.godine iz te službe šefu mog obezbjeđenja Mileti Drobnjaku postavljena su pitanja na koja treba da odgovori....

VIDEO: Na Kosovu zarobljeno 9.500 vozila sa srpskim tablicama,...

Pripadnici kosovske policije oduzimaju tablice vozila sa oznakama sa sjevera Kosova, dok vozila koja imaju tablice sa...

Đukanović na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Predsjednik Đukanović će imati izlaganje na Generalnoj debati GS UN-a čija je ovogodišnja tema: Izgradnja otpornosti putem...

Uhapšen vođa navijača Vojvodine Sloba Snajper zbog krvničkog prebijanja...

„Zbog fizičkog nasilja ona ga je već prijavljivala, a prethodni put pretukao je u kafani “Magacin”, kaže...

Raonić: Dešavanja na Cetinju test koji je položio Javni...

On je u emisiji Radija Crne Gore "Link", koja će se emitovati svakog dana i na Prvom...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare