Izvor:Pobjeda

Suđenje Slobodanu Kašćelanu za zelenašenje odloženo za 13. maj

Suđenje petnaestočlanoj grupi kavčana koju je predvodio Slobodan Kašćelan danas je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 13. maj jer je optuženi Miloš Radonjić u bjekstvu, prenosi Pobjeda.

Sudija Dragoje Jović je podsjetio da je Radonjić u bjekstvu, ali kako je postojala mogućnost da bude uhapšen u srijedu sud nije odlagao suđenje koje je bilo zakazano za juče.

On je pojasnio da sud mora imati zvanično obavještenje da je Miloš Radonjić u bjekstvu nakon čega sledi procedura raspisivanja potjernice koja je uslov za mogućnost da se ovom optuženom sudi u odsustvu.

“Osim toga, sud je od Direktorata za međunarodnu pravnu pomoć dobio obavještenje da su optuženi u ovom predmetu Igor i Vladimir Božović uhapšeni u Portugalu kao i da se trenutno nalaze u režimu izručenja. Radi se o vansudskim razlozima koji dovode do odlaganja suđenja u ovom predmetu a nikako sudska neaktivnost”, kazao je Jović.

Podsjećamo, Kašćelan se tereti da u maju 2010. godine, zajedno sa Igorom Božovićem koji je u bjekstvu, organizovao kriminalnu organizaciju i upravo su oni, prema tvrdnjama spcijalnog tužilaštva, bili inicijatori zelenašenja, podmetanja bombi, davanja mita, iznuda.

Optužnicom specijalnog tužilaštva, Kašćelan se konkretno tereti za zelenašenje na organizovan način. Milan Dragović koji je trenutno nastanjen u Hrvatskoj, 2016. godine u Specijalnom tužilaštvu optužio je Kašćelana da ga je prinudio da potpiše ugovor o pozajmici na iznos od 250.000 eura, iako mu je u tom trenutku dugovao ukupno 50.000 eura. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića.

Osim Kašćelana na optuženičkoj klupi su i Zlatko Samardžić, Ilija Dedović, Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović. U odsustvu se sudi Igoru Božoviću, Aleksandru Đurišiću, Vladimiru Božoviću, Siniši Vlahoviću, Igoru Đurišiću, Davoru Preleviću i Milošu Radonjiću.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bečić čestitao novoj predsjednici Evropskog parlamenta

“Uvjeren sam da će ponosna predstavnica Malte na dostojan način obavljati ovu visoku...

Savjet mladih DPS: Imenovanje Marojevića dodatan razlog za stanje...

U Savjetu mladih DPS-a su reagovali nakon što je Vlada imenovala sveštenika Nikolu Marojevića da bude član...

Anketa Standarda: Knjige su ponovo u modi, Crnogorci najviše...

Recentna ispitivanja sprovedena širom svijeta ohrabruju – u doba pandemije knjige su ponovo...

SNP osudio skrnavljenje crkve pored Hrama Hristovog vaskrsenja

Pozivaju nadležne organe da što prije identifikuju i procesuiraju počinioce ovog gnusnog čina.

Policija, Vojska i prosvjeta prve fokus grupe: Cilj pospješivanje...

Ovaj projekat finansira Vlada Sjedinjenih Američkih Država, a sprovodi ga Ministarstvo zdravlja sa Kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare