Izvor:Pobjeda

Tamari Zvicer blokirana isplata skoro 133.500 eura zbog fingiranja prodaje stana

Kotoranki Tamari Zvicer, koja je široj javnosti poznata kao supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, blokiran je bankovni račun i obustavljena isplata 133.473,36 eura za koje se sumnja da su stečeni kriminalnim aktivnostima, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

Rješenjem ovog suda, osim Tamari Zvicer, blokirana je imovina Emi Petrović – nepokretnosti u kotorskom naselju Škaljari za koje se sumnja da potiču od nezakonito stečenog novca.

Prema saznanjima Pobjede, Tamara Zvicer se tereti da je htjela fiktivno da prevede stan na Emu Petrović, odnosno da prikaže kao da joj ga je prodala. To je, kako se sumnja, učinila kako bi izbjegla oduzimanje imovine ukoliko dođe do finansijske istrage.

Sutkinja za istrage Višeg suda Suzana Mugoša je 22. juna prihvatila prijedlog Specijalnog tužilaštva i privremeno blokirala imovinu Zvicer i Petrović protiv kojih je pokrenut krivični postupak za utaju poreza i doprinosa i pranje novca.

Odlukom suda je naloženo NLB banci da uskrati isplatu 100.000 i 33.473,36 eura za koje se određuje privremena mjera obezbjeđenja a koja se odnosi na obustavu sumnjivih transakcija na dva računa Zvicer.

Takođe, katastru nepokretnosti naloženo je da po osnovu privremene mjere obezbjeđenja sačini zabilježbu zabrane raspolaganja nad poslovnim prostorom od 72 metra kvadratna sa dvorištem od 188 metra kvadratna u kotorskom naselju Škaljari, upisani na ime Petrović.

U rješenju se navodi da će se ova naredba dostaviti Upravi za imovinu koja je dužna da se stara o izvršenju ovog rješenja.

Takođe, sud je pozvao ,,savjesna treća lica da mogu stupiti u postupak do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću“.

Viši sud je precizirao i da ova privremena mjera može trajati najduže do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju nezakonito stečene imovinske koristi.

-Ova privremena mjera obezbjeđenja biće ukinuta po službenoj dužnosti ako u roku od dvije godine od dana donošenja ovog rješenja optužnica ne stupi na snagu – navodi se u rješenju Višeg suda.

Tamara Zvicer javnosti je poznata otkad je od sigurne smrti spasila supruga Radoja Zvicera koji se u policijskim evidencijama vodi kao vođa kavačkog klana.

Filmska scena dogodila se 25. maja 2020. godine Kijevu kada su pripadnici suprotstavljenog škaljarskog klana pokušali da likvidiraju Zvicera koji se u toj državi skrivao sa porodicom duže vremena.

Radoje Zvicer napadnut je u blizini zgrade u kojoj je stanovao sa porodicom kada se na ulici zaustavio ,,smart“ iz koga je istrčalo nekoliko napadača i na njega otvorilo vatru. Pogođen sa nekoliko hitaca Zvicer je pao na zemlju.

Zvicer ovaj napad zasigurno ne bi preživio da sa ulaznih vrata zgrade njegova supruga nije iznenadila napadače i zapucala.

Iako su sigurnosne kamere zgrade snimile Tamaru Zvicer kako repetira pištolj, ovo oružje nikada nije pronađeno.

Prije nekoliko godina Tamara Zvicer je optužila vođu suprotstavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića da joj je prepriječio put u kotorskom naselju Dobrota i pucao u njeno vozilo.

Međutim, ove optužbe protiv Vukotića su odbačene nakon što su policija i tužilaštvo pribavili dokaze koji su potvrdili izjavu Vukotića da za vrijeme navodnog napada na Tamaru Zvicer nije bio u Crnoj Gori.

Radoje Zvicer je u bjekstvu od februara prošle godine, a u međuvremenu on se našao na optužnicama Specijalnog tužilaštva kao pripadnik kavačke grupe koja je organizovala likvidacije Nikole Stanišića i Mila Radulovića Kapetana.

Kako je objavio portal Nova.rs, Zvicera srpske vlasti sumnjiče da je zajedno sa pljevaljskim narko bosom Darkom Šarićem iz Pljevalja i Nikolom Spasojevićem naručio likvidacije pripadnika škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Ove likvidacije su, prema pisanju ovog medija, plaćene dva miliona eura, od kojih je milion platio Zvicer, 750.000 Šarić i 250.000 Spasojević.

Podsjetimo, ubistva na Krfu dogodila su se u julu 2020, a u Atini u januaru iste godine.

Đuhić zbog 7,5 grama kokaina kažnjena 400 eura

Podgoričanka Ema Petrović javnosti poznata kao Đuhić privedena je 17. avgusta 2017. godine u Porto Montenegru, u Tivtu, kada je kod nje pronađeno 7,5 grama kokaina.

Viši sud je ocijenio da u ovom djelu nema elemenata krivične već prekršajne odgovornosti.

Sud je zaključio da je droga bila namijenjena za ličnu upotrebu, pa je nakon četiri mjeseca Đuhić kažnjena 400 eura zbog posjedovanja kokaina.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sudija odgledao snimak sa aerodroma: Gardašević pušten na slobodu,...

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina I. G. kojeg sumnjiče za ugrožavanje...

KAKO DOĆI DO LJEKARA: Ko ima sreće ugrabi termin

Iz KCCG za su za Pobjedu kazali da će i naredne sedmice za Internu kliniku (gastroenterohepatologija, reumatologija,...

U ponedjeljak novi protest IMA NAS, biće drugačiji nego...

Četvrti skup biće, prema našim nezvaničnim saznanjima, nešto drugačiji vid vaninstitucionalnog djelovanja nego prethodni skupovi.

KUPOVANJE VREMENA U SKUPŠTINI: „Stara“ većina ne odustaje od...

Nije mogao da govori o detaljima sastanka, a ostali predstavnici političkih partija nijesu se obratili medijima.

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare