Izvor:Pobjeda

Tamari Zvicer blokirana isplata skoro 133.500 eura zbog fingiranja prodaje stana

Kotoranki Tamari Zvicer, koja je široj javnosti poznata kao supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, blokiran je bankovni račun i obustavljena isplata 133.473,36 eura za koje se sumnja da su stečeni kriminalnim aktivnostima, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

Rješenjem ovog suda, osim Tamari Zvicer, blokirana je imovina Emi Petrović – nepokretnosti u kotorskom naselju Škaljari za koje se sumnja da potiču od nezakonito stečenog novca.

Prema saznanjima Pobjede, Tamara Zvicer se tereti da je htjela fiktivno da prevede stan na Emu Petrović, odnosno da prikaže kao da joj ga je prodala. To je, kako se sumnja, učinila kako bi izbjegla oduzimanje imovine ukoliko dođe do finansijske istrage.

Sutkinja za istrage Višeg suda Suzana Mugoša je 22. juna prihvatila prijedlog Specijalnog tužilaštva i privremeno blokirala imovinu Zvicer i Petrović protiv kojih je pokrenut krivični postupak za utaju poreza i doprinosa i pranje novca.

Odlukom suda je naloženo NLB banci da uskrati isplatu 100.000 i 33.473,36 eura za koje se određuje privremena mjera obezbjeđenja a koja se odnosi na obustavu sumnjivih transakcija na dva računa Zvicer.

Takođe, katastru nepokretnosti naloženo je da po osnovu privremene mjere obezbjeđenja sačini zabilježbu zabrane raspolaganja nad poslovnim prostorom od 72 metra kvadratna sa dvorištem od 188 metra kvadratna u kotorskom naselju Škaljari, upisani na ime Petrović.

U rješenju se navodi da će se ova naredba dostaviti Upravi za imovinu koja je dužna da se stara o izvršenju ovog rješenja.

Takođe, sud je pozvao ,,savjesna treća lica da mogu stupiti u postupak do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću“.

Viši sud je precizirao i da ova privremena mjera može trajati najduže do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju nezakonito stečene imovinske koristi.

-Ova privremena mjera obezbjeđenja biće ukinuta po službenoj dužnosti ako u roku od dvije godine od dana donošenja ovog rješenja optužnica ne stupi na snagu – navodi se u rješenju Višeg suda.

Tamara Zvicer javnosti je poznata otkad je od sigurne smrti spasila supruga Radoja Zvicera koji se u policijskim evidencijama vodi kao vođa kavačkog klana.

Filmska scena dogodila se 25. maja 2020. godine Kijevu kada su pripadnici suprotstavljenog škaljarskog klana pokušali da likvidiraju Zvicera koji se u toj državi skrivao sa porodicom duže vremena.

Radoje Zvicer napadnut je u blizini zgrade u kojoj je stanovao sa porodicom kada se na ulici zaustavio ,,smart“ iz koga je istrčalo nekoliko napadača i na njega otvorilo vatru. Pogođen sa nekoliko hitaca Zvicer je pao na zemlju.

Zvicer ovaj napad zasigurno ne bi preživio da sa ulaznih vrata zgrade njegova supruga nije iznenadila napadače i zapucala.

Iako su sigurnosne kamere zgrade snimile Tamaru Zvicer kako repetira pištolj, ovo oružje nikada nije pronađeno.

Prije nekoliko godina Tamara Zvicer je optužila vođu suprotstavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića da joj je prepriječio put u kotorskom naselju Dobrota i pucao u njeno vozilo.

Međutim, ove optužbe protiv Vukotića su odbačene nakon što su policija i tužilaštvo pribavili dokaze koji su potvrdili izjavu Vukotića da za vrijeme navodnog napada na Tamaru Zvicer nije bio u Crnoj Gori.

Radoje Zvicer je u bjekstvu od februara prošle godine, a u međuvremenu on se našao na optužnicama Specijalnog tužilaštva kao pripadnik kavačke grupe koja je organizovala likvidacije Nikole Stanišića i Mila Radulovića Kapetana.

Kako je objavio portal Nova.rs, Zvicera srpske vlasti sumnjiče da je zajedno sa pljevaljskim narko bosom Darkom Šarićem iz Pljevalja i Nikolom Spasojevićem naručio likvidacije pripadnika škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Ove likvidacije su, prema pisanju ovog medija, plaćene dva miliona eura, od kojih je milion platio Zvicer, 750.000 Šarić i 250.000 Spasojević.

Podsjetimo, ubistva na Krfu dogodila su se u julu 2020, a u Atini u januaru iste godine.

Đuhić zbog 7,5 grama kokaina kažnjena 400 eura

Podgoričanka Ema Petrović javnosti poznata kao Đuhić privedena je 17. avgusta 2017. godine u Porto Montenegru, u Tivtu, kada je kod nje pronađeno 7,5 grama kokaina.

Viši sud je ocijenio da u ovom djelu nema elemenata krivične već prekršajne odgovornosti.

Sud je zaključio da je droga bila namijenjena za ličnu upotrebu, pa je nakon četiri mjeseca Đuhić kažnjena 400 eura zbog posjedovanja kokaina.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Prijavljeno porodično nasilje: Udarali su me šakama, čupali kosu,...

Njegova klinetkinja P.P. tvrdi da su je na terasi hotela “Rivijera” u Petrovcu, 30. septembra oko...

Lider DNP Milan Knežević postao otac

Njegova dugogodišnja pratnerka Tamara Magdelinić rodila je sina. Čestitamo!

Ljekari Bolnice Meljine tražiće druga radna mjesta, hitno riješiti...

U otvorenom pismu navode da je ta zdravstvena ustanova od 1. marta ove godine odlukom Vlade Crne...

Preskače li Crna Gora i ove godine Eurosong?

Potvrdu ove informacije još uvijek nije dao Javni servis. Prošle godine RTCG je odluku o izostanku sa...

Rama i Plenković traže od EU mjere protiv Srbije

Rama koji boravi u zvaničnoj posjeti Zagrebu rekao je da je agresija paravojnih snaga jednako zabrinjavajuća kao...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare