Izvor:nova.rs

U grupi koja je ubila šefa ”škaljaraca” i žena: Sa tri GPS ga pratili mjesecima

Apsolutni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić bio je četiri mjeseca intenzivno praćen zahvaljujući GPS prijemnicima koji su bili sakriveni u njegovom automobilu, pišu turski mediji. Međutim, iznenađujuć je podatak da se u automobilu izmirskih registarskih oznaka koji ga je pratio u stopu, a koji je usnimila sigurnosna kamera, našla i jedna žena!

Više od 200 snimaka sigurnosnih kamera prikupljeno je na trasi gdje su napadači na motociklu izvršili likvidaciju Vukotića. Policija, koja je pribavila video materijal u trajanju od 1.700 sati, uočila je interesantne tragove. Po prvi put javnost je imala prilike da vidi trenutak kada se automobil u kom je bio Vukotić sa suprugom i djetetom kreće ulicama Istanbula, ali i da ga u stopu prati automobil crne boje. Imajući u vidu da je snimak izuzetno lošeg kvaliteta, ne može se vidjeti ko se nalazi ni u jednom vozilu, ali turski mediji pišu da je Vukotića u stopu pratila i jedna žena!

Identifikovane su osobe u automobilu, a utvrđeno je da je jedan od osumnjičenih bio F. I, a žena pored njega E. T.

Takođe, istražitelji u Turskoj otkrili su i da su egzekutori Vukotića pratili zahvaljujući GPS uređajima koji su tajno postavljeni u njegovo vozilo – dva ispod automobila, a jedan u dnu prtljažnika. Kada su aparati za praćenje postavljeni nije najjasnije, budući da se ranije govorilo da je za volanom Vukotićevog automobila bio njegov saradnik od povjerenja, koji je po svemu sudeći trebalo da vodi računa o bezbjednosti transporta.

Vjeruje se da su Radoje Živković Žuti, inače rođak Radoja Zvicera, šefa kavačkog klana, koji je uhapšen u akciji turske policije, angažovao lokalne kriminalce koji sarađuju sa grupama iz Izmira da im pomognu u zločinu. Prema pojedinim navodima, Crnogorci su Turcima, za likvidaciju Vukotića, platili milion i po eura.

Međutim, u akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović. Tokom pretresa je zaplijenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja koja je, kako se sumnja, korišćeno u zločinu. Osim toga, i pored Vukotićevog tijela nađen je falsifikovani dokument, a sada je otkriveno da je glasio na ime Predrag Popović.

Podsjećanja radi, Jovica Vukotić je ubijen 8. septembra u Istanbulu, kada je na njega pucano sa motora, dok se on nalazio u automobilu sa svojom porodicom.

Pojavio se i video zapis surove likvidacije. Nakon sprovedene istrage, kako je saopštila turska policija, utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, koji slovi za jednog od vođa kavačkog klana. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pavićević: Kada već govori o stanovima i kreditima, Bošnjak...

- “Privilegovana” Bošnjak nije se zadovoljila samo stanom, nego je tražila i kredit za poboljšanje uslova stanovanja.

Vuković posjetio Jad Vašem i položio vijenac u Sali...

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je položio vijenac u Sali sjećanja. - Uz neizrecivi osjećaj...

Osnovcu pozlilo u školi, priznao da je koristio drogu...

“Policija je 1. decembra oko 14.30 časova postupala po prijavi Hitne medicinske pomoći Budva, da je mlađem...

VIDEO DOKAZ: Obezbjeđenje Milana Kneževića napalo Gardaševiće!

Na dvominutnom snimku sa nadzornih kamera, koje portal Pobjede ekskluzivno objavljuje, zabilježen je incident koji se desio...

Šta ulazak Hrvatske u Šengen donosi za državljane Crne...

S druge strane, ulaskom Hrvatske u najveće područje bez granica na svijetu, biće ukinute granične kontrole na...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare