Uhapšena bivša direktorica “Puteva” zbog sumnje da je oštetila budžet Glavnog grada za 100.000 eura

Po nalogu specijalnog državnog tužioca uhapšena je bivša izvršna direktorica gradskog preduzeća ''Putevi'' u Podgorica Violeta Klikovac koja se tereti da je oštetila gradski budžet za 100.000 eura.

Njoj se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba službenog položaja zbog nenamjenskog trošenja novca sa računa gradskog preduzeća. Klikovac je na čelo “Puteva” Podgorica imenovana u ljeto 2017. godine, a 24. jula 2019. godine podnijela je ostavku na tu funkciju.

Kako saznaje Standard specijalni policijski tim je tokom provjere dokumentacije poslovanja te firme došao do podataka da je, u mandatu Klikovac, kroz razne poslove pronevjereno preko 100.000 eura.

Istražitelji su tom prilikom izuzeli dokumentaciju o poslovanju Puteva, tačnije o nabavkama koje su vršene u poslednjih godinu, dvije dok je ona bila na čelu firme. Vještačenjem dokumentacije došlo se do dokaza da je Klikovac zloupotrijebila službeni položaj.Klikovac je kao vršilac dužnosti u “Putevima” postavljena još 2013. godine, a nakon što je u februaru te godine bio uveden stečaj u toj firmi zbog duga od 3.734.547 eura.Ona je godinama u v. d. stanju rukovodila “Putevima” kada je napravljen i plan reorganizacije, kojim je bilo predviđeno da sva dugovanja gradska firma isplati do kraja 2018. godine.

Tri godine kasnije, 27. jula 2016. godine, članovi Odbora za izbor i imenovanje Skupštine glavnog grada su imenovali inženjerku građevine za izvršnog direktora preduzeća “Putevi”. Sa te funkcije je otišla 24. jula 2019. godine kada je podnijela ostavku.Za vrijeme stečaja u “Putevima”, donijeta je odluka da Glavni grad u to preduzeće uloži 2,5 miliona eura, tako što će za poreze i doprinose platiti 1.917.000 eura, a 600.000 eura su tokom 2016. godine uložili za nabavku mehanizacije.

Uhapšena Klikovac će tokom dana biti privedena na saslušanje u zgradu Specijalnog državnog tužilaštva.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kandidati za predsjednika KSCG: Lukšića podržala čak 23 kluba,...

Prema saznanjima RTCG, Lukšića su predložila 23 kluba, a Pekovića deset, čime je u poslednji čas on...

Visoke zvaničnike na inauguraciji Milatovića obezbjeđivalo preko 800 pripadnika...

Kako portal Standard nezvanino saznaje na predlog direktora Uprave policije a, a odlukom ministra Filipa Adžića formiran...

Naredne sedmice početak kampanje Poreski karavan

Tribine će se organizovati po određenom rasporedu i to za obveznike iz Bara i Ulcinja u utorak...

Hrvatska: Eksplozija u blizini tržnog centra u Rijeci, pronađene...

Neposredno prije pomenutog događaja, oko ponoći, policijski službenici Primorsko-goranske policijske uprave zatekli su ispred tržnog centra na...

Tmušić: Jedino na temeljima istinske socijaldemokratije možemo sačuvati svaki...

Kako je saopšteno iz SDP-a, Tmušić je na predstojećim izborima 11. juna pružio podršku listi “SDP –...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare