Izvor:Pobjeda,

Utvrđuje se da li je Kašćelan prekršio mjeru nadzora

Viši sud utvrđuje da li je Kotoranin Slobodan Kašćelan koji slovi za vođu kavačana, prekršio mjeru nadzora kada je u četvrtak zatečen u jednom podgoričkom lokalu sa tjelohraniteljem, piše Pobjeda.

To je Pobjedi potvrdila savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

“Viši sud je od strane policije obaviješten da je okrivljeni K.S, prema kojem su određene mjere nadzora, zatečen na teritoriji opštine Podgorica. Odluka suda će biti donijeta nakon pribavljanja potrebnih informacija u skladu sa zakonom”, precizirano je iz Višeg suda.

Prema članu 169 stav 2 Zakona o krivičnom postupku, ukoliko se utvrdi da Kašćelan nije ispunjavao obaveze naložene izrečenom mjerom, sud mu zbog toga može izreći dodatnu mjeru nadzora ili odrediti pritvor.

Međutim, sa druge strane članom 166 stav 5 ZKP-a se kaže da se mjerama nadzora ne može ograničiti pravo okrivljenog da nesmetano kontaktira sa svojim braniocem.

Podsjećamo, Kašćelana pred Višim sudom zbog optužbi zelenašenje na organizovan način zastupaju i dva advokata iz Podgorice.

Osim toga, Kašćelanu i petnaestočlanoj grupi kavačana za juče je bilo zakazano suđenje u podgoričkom Višem sudu ali je odgođeno za 25. oktobar zbog nedolaska optužene Aleksandre Bogdanović koja živi u Srbiji sa kojom su zatvorene granice zbog opasnosti od širenja korona virusa.

Kašćelan je 19. decembra prošle godine izašao iz pritvora nakon što je Viši sud prihvatio jemstvo od 501.700 eura u nekretninama koje je ponudila njegova porodica i 5.000 eura u gotovini.

Sud je tada pored prihvaćenog jemstva uslovio Kašćelana da ne smije napuštati teritoriju Kotora, da se jednom mjesečno javlja kotorskoj policiji, a oduzet mu je i pasoš.

Međutim, u akciji podgoričke policije provjera bezbjednosno interesantnih osoba Slobodan Kašćelan je u četvrtak zatečen u podgoričkom lokalu ,,Primicija“.

Kašćelan je bio u društvu tjelohranitelja Vladimira Vučkovića iz Herceg Novog i prijatelja Bojana Ljubatovića koji prema evidencijama bezbjednosnih službi slove za članove organizovane kriminalne grupe označene kao kavački klan.

Policija je kod Vučkovića pronašla ilegalan pištolj zbog čega su mu stavljene lisice na ruke.

Od Ljubatovića je oduzet mobilni telefon dok je od Kašćelana oduzet mobilni telefon sa kripto zaštitom.

Podsjećamo, protiv Kašćelana se pred Višim sudom vodi postupak zbog optužbi da se bavio zelenašenjem na organizovan način.

Kašćelan se tereti da u maju 2010. godine, zajedno sa Igorom Božovićem koji je u bjekstvu, organizovao kriminalnu organizaciju i upravo su oni, prema tvrdnjama Specijalnog tužilaštva, bili inicijatori poslova – zelenašenja, davanja mita, iznuda.

Osim Kašćelana i Božovića, na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić. Optuženi su i braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović. Optužnica protiv policijskog inspektora Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare