Viši sud ukinuo rješenje o prihvatanju jemstva: Državljani Južne Koreje ostaju u pritvoru

Državljani Južne Koreje Kwon Do Hyeong i Hon Chang Joon ostaju i dalje u pritvoru jer je Viši sud u Podgorici ukinuo rješenje kojim je ranije prihvaćeno njihovo jemstvo u iznosu od po 400.000 eura.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda u Podgorici njima je Rješenjem krivičnog vijeća Osnovnog suda u Podgorici produžen pritvor, a predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

“Sud je rješenjem prihvatio ponuđeno jemstvo u iznosu od po 400.000,00 eura, prema okrivljenima C.J.H. i K.D.H, korejskim državljanima koji se terete da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave. Osnovno državno tužilaštvo je izjavilo žalbu na navedeno rješenje, koju je Viši sud usvojio i ukinuo rješenje, nalazeći da prvostepeni sud nije mogao utvrđivati vrijednost njihove imovine  na osnovu njihovih izjava, već samo konkretnim dokazima kojih u spisima predmeta nema”, navodi se u saopštenju Osnovnog suda. 

Jemstvo je, međutim, kako dodaju već uplaćeno.

“Dana 17.5.2023.godine, uplaćeno je jemstvo u ukupnom iznosu od 800.000,00 € na žiro račun Osnovnog suda u Podgorici. Sud će u ponovnom postupku postupiti po ukidnim razlozima Višeg suda i nakon toga donijeti odluku po predlogu branioca okrivljenih za prihvatanje jemstva. Rješenjem ovog suda je okrivljenim produžen pritvor. Glavni pretres je zakazan za dan 16.6.2023.godine sa početkom u 12 časova a sud je preduzeo radnje ponovne provjere isprava navodno izdatih od nadležnih organa Belgije”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Huter: Đurašković spinovima ponižava sebe i funkciju koju obavlja

On je reagovao na izjavu gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića koji je kazao da "Huter treba da vrati...

Sjutra pretežno sunčano

Na sjeveru se ujutru po kotlinama očekuje magla, a popodne je u planinama ponegdje moguća kratkotrajna nestabilnost.

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare