Izvor:Pobjeda

Vrhovni sud: Vukotić, Mihailović i Perović ne mogu trpjeti zbog administrativno tehničkih problema SDT-a

Vijeće Vrhovnog suda, na jučerašnjoj sjednici, odbilo je predlog Specijalnog tužilaštva da se bivšim članovima Odbora Direktora 'Plantaža' Veselinu Vukotiću, Božu Mihailoviću i Dušku Peroviću produži pritvor, potvrđeno je Pobjedi iz Vrhovnog suda.

Vukotić, Mihailović i Perović danas u 14 časova napustili su istražni zatvor u Spužu.

Obrazlažući odluku iz Vrhovnog suda su kazali da se Vukotić, Mihailović i Perović ne smiju da trpe i budu u pritvoru zbog tehničko administrativnih problema Specijalnog tužilaštva.

”Vijeće Vrhovnog suda je ovaj predlog odbio kao neosnovan, jer je našlo da ne postoje važni razlozi za produženje pritvora, uzimajući u obzir činjenicu da specijalni tužilac, između ostalog, u predlogu za produženje pritvora navodi da tužilaštvo nije imalo tehničke uslove da sprovede sve istražne radnje koje je smatralo potrebnim (usklađivanje sa drugim obavezama državnog tužioca administrativno – tehničkim kapacitetima Specijalnog tužilaštva u smislu obezbjeđivanja prostora i zapisničara za saslušanje)”, pojašnjavaju iz Vrhovnog suda.

Ističu da je stav Vrhovnog suda da navedeni razlozi ne predstavljaju objektivne okolnosti zbog kojih istraga nije završena, niti sadrže važne razloge koji bi u smislu odredbe člana 177, stav 3 Zakonika o krivičnom postupku opravdavali produženje pritvora.

”Činjenice koje tužilac navodi u svom predlogu, vezane za objektivne razloge, po nalaženju Vrhovnog suda su takve prirode, da okrivljeni zbog toga ne smiju da trpe”, kazali su iz Vrhovnog suda.

Napominju da se u svom rješenju o neprihvatanju predloga za produženje pritvora pomenutim licima, Vrhovni sud pozvao i na istovjetne stavove Evropskog suda za ljudska prava.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare