Izvor:tvcg

Zeković: Da je htio, Lazović bi pobjegao na početku medijskog suđenja

Službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petru Lazoviću i Radovanu Pantoviću produžen je pritvor za dva mjeseca zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda. Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke.

Braniteljka Lazovića, advokatica Maja Zeković, najavila je žalbu na ovu odluku Višeg suda.

– Opasnost od bjekstva ne postoji, budući da se Lazović bez prekida nalazio u Podgorici i sam uredno se javio se na prvi poziv nadležnih organa. Osim toga, i prije samog pokretanja krivičnog postupka, medijsko suđenje Lazoviću trajalo je puna tri mjeseca, za koje vrijeme da je planirao da bježi – imao je sasvim dovoljno vremena da to učini. Međutim u njegovom je interesu, prvenstveno da se u ovom postupku utvrdi istina, tako da on niti je ikad planirao bjekstvo niti takva opasnost postoji u budućnosti – pojasnila je advokatica Zeković.

Ona je navela da u slučaju Lazovića nema ni opasnosti od uticaja na svjedoke jer naredbom o sprovođenju istrage protiv njega nije predložen nijedan svjedok.

– Osim toga, većina okrivljenih se svakako nalazi u bjekstvu, što opet samo po sebi predstavlja eliminatornu okolnost da eventualno može uticati na njih, pri čemu je čimjenica da većinu okrivljenih i ne poznaje – kazala je ona.

Advokatica Zeković je istakla da se nada da će žalbeno vijeće prilikom odlučivanja cijeniti i pravilno vrednovati okolnost da za mjesec. koliko se Lazović nalazi u pritvoru, SDT nije preduzelo niti jednu radnju, niti je odbrani dozvolio kopiranje spisa, a radi se o hitnom postupku s obzirom na to da je u pitanju pritvorski predmet.

Lazović je pred tužiocem negirao optužbe da je kao pripadnik kavačke kriminalne grupe počinio niz teških krivičnih djela i pozvao tužilaštvo da preispita dokaze koje ima protiv njega.

Dan nakon što je uhapšen Lazović, lisice na ruke stavljene su i Radovanu Pantoviću u predmetu formiranom po materijalu sa aplikacije Skaj. Za razliku od Lazovića, Pantović se pred SDT-om branio ćutanjem.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

UN: Gušenje građanskih i političkih prava u okupiranim djelovima...

Od svog posljednjeg izvještaja u julu, posmatrači UN prijavili su dramatičnu eskalaciju rata u Ukrajini. Novi izvještaj...

Otvorena klinika Džihana Abazovića i partnerke Ane Brnabić

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica. Ova opšta bolnica se prostire na više od 3500 kvm.

Zelenski: Oslobodili smo desetine gradova na jugu i istoku...

"Ukrajinska vojska napreduje na prilično brz i moćan način na jugu zemlje u kontekstu trenutne odbrambene operacije",...

Dvojica državljana Crne Gore optuženi zbog šverca 5,4 tona...

U saopštenju objavljenom na sajtu tužilaštva pomenute države, napominju da su zatražili i zadržavanje mjera pritvora koje...

Berbok odgovara Poljskoj: Pitanje reparacija zbog Drugog svjetskog rata...

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim poljskim kolegom Zbignjevom Rauom, Berbok je, međutim, rekla da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare