CNP: Bulajić ostavio dubok trag u pozorištu i kulturi

Crnogorsko narodno pozorište se s dubokim žaljenjem oprašta od velikog prijatelja i dugogodišnjeg kolege, cijenjenog crnogorskog dramaturga i pozorišnog reditelja Gorana Bulajića, koji je jutros premino i sahranjen je u Nikšiću u krugu najuže porodice.

“Goran Bulajić, dramaturg i pozorišni reditelj, tokom bogate karijere režirao je više od 60 komada u pozorištima širom Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije”, podsjećaju iz CNP-a.

Osim predstava, režirao je i brojne televizijske drame.

“Rukovodio je Dječijim pozorištem u Podgorici, Kotorskim festivalom za djecu, Dramskim studiom u Nikšiću, Dramskim programom Rado televizije Crne Gore. Do penzionisanja radio je kao dramaturg u Crnogorskom narodnom pozorištu dajući nesumnjiv doprinos djelovanju CNP-a u kojem je režirao predstave: Pisac porodične istorije, Zvijezda na čelu naroda, Krstitelj, Luda kuća i Smrt i djevojka, koje su imale značajnog uspjeha”, napominje se u saopštenju.

Prvog novembra ove godine, na Dan Crnogorskog narodnog pozorišta, stekao je status doživotnog člana nacionalnog teatra.

“Pamtićemo ga kao uzornog kolegu, velikog profesionalca i iznad svega velikog čovjeka koji je svojim djelovanjem ostavio dubok trag u pozorištu i crnogorskoj kulturi. Kolektiv CNP-a upućuje porodici izraze najdubljeg saučešća”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare