Izložba Romana Đuranovića u Portonovom

Nakon uspješno održane interaktivne izložbe Svetlane Ninković, koja je održana u julu mjesecu izložba Romana Đuranovića pod nazivom 'Happy people' je nešto čime se Portonovi kao rizort zaista ponosi, kazala je rukovoditeljka za marketing i komunikacije tog rizorta Adrijana Husić.

Ona je tom prilikom kazala da je galerija “Pizana” srce Portonovog, dodala da  sve aktivnosti koje zajedno sa pomenutom galerijom rade čine da Portonovi i Boka budu prepoznati, ne samo ljudima u region već i cijelom svijetu.

“Roman Đuranović je ime koje je nadaleko poznato, i za nas zaista predstavlja veliku čast imati izložbu ovakvog tipa, i nečega što donosi duh velikih galerija upravo u Portonovi”, naglasila je ona.

Husićeva je napomenula da će izložba trajati dvije nedjelje, i pozvala sve zainteresovane da posjete galeriju i uživaju u slikama koje, kako je kazala, donose jednu drugu perspektivu i čine da budemo srećni, kao što je i sam naziv izložbe.

Istaknuti slikar, Roman Đuranović za svoju postavku kaže da je nastala u protekle dvije godine. Ističe da je sama izložba dogovorena prošle godine tako da je, kako je kazao i same slike radio u odnosu na ambijent Portonovog, i prostor u kome su one izložene.

“Velika mi je čast što izlažem u ovoj galeriji u Portonovom, moram da im se zahvalim ovim putem jer su izvrsni domaćini. Interesantno je da sam prije dvadeset godina imao izložbu upravo u galeriji “Pizana” u Podgorici, što govori o našoj saradnji koja traje, profesionalnom odnosu i što je najvažnije prijateljstvu”, kazao je on.

Đuranović napominje da je u njegovim djelima prikazano vrijeme u kome živimo, i ističe da je to njegova sfera interesovanja i glavna tematika slika.

“Sve lokalne i globalne teme prepliću se kroz moj izraz i na kraju se dese na mojim slikama. Pored samog procesa rada jako je bitna i ta percepcija posmatrača. Može se reći da već dugi niz godina imam svoju publiku, koja je zaista takoreći jedan fudbalski tim navijača”, poručio je Đuranović.

Galerija Pizana, pažljivo birajući umjetnike čija se djela mogu naći u njihovom izložbenom prostoru uvijek uogosti velika imena sa kulturne scena, kazala je vlasnica galerije Ljiljana Milošević.

“Izložbom Romana Đuranovića u našoj galeriji nastavljamo naše dugogodišnje druženje sa ovim izvrsnim slikarom. Baš kao što i sam naziv kaže, svi smo srećni zbog nje, i nadamo se da će  i posjetioci prepoznati kvalitet koji je pred njima”, kazala je ona.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

UN: Gušenje građanskih i političkih prava u okupiranim djelovima...

Od svog posljednjeg izvještaja u julu, posmatrači UN prijavili su dramatičnu eskalaciju rata u Ukrajini. Novi izvještaj...

Otvorena klinika Džihana Abazovića i partnerke Ane Brnabić

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica. Ova opšta bolnica se prostire na više od 3500 kvm.

Zelenski: Oslobodili smo desetine gradova na jugu i istoku...

"Ukrajinska vojska napreduje na prilično brz i moćan način na jugu zemlje u kontekstu trenutne odbrambene operacije",...

Dvojica državljana Crne Gore optuženi zbog šverca 5,4 tona...

U saopštenju objavljenom na sajtu tužilaštva pomenute države, napominju da su zatražili i zadržavanje mjera pritvora koje...

Berbok odgovara Poljskoj: Pitanje reparacija zbog Drugog svjetskog rata...

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim poljskim kolegom Zbignjevom Rauom, Berbok je, međutim, rekla da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare