MCCG poziva: Audicija za Mediteranski orkestar mladih

Za Mediteranski orkestar mladih, putem audicija koje se održavaju širom Mediterana, biće izabrani najbolji mladi muzičari koji će od 5. do 25. jula boraviti u Provansi.

Muzički centar Crne Gore (MCCG) poziva mlade, klasične muzičare da se prijave na audiciju za Mediteranski orkestar mladih (Orchestre des Jeunes de la Mediterranee) koja će biti održana 9. marta u 14 časova na Univerzitetu za muziku u Tirani.

Za Mediteranski orkestar mladih, putem audicija koje se održavaju širom Mediterana, biće izabrani najbolji mladi muzičari koji će od 5. do 25. jula boraviti u Provansi. S obzirom na to da je audicija u Tirani, besplatan prevoz na relaciji Podgorica – Tirana – Podgorica obezbijediće MCCG.

Pravo učešća na audiciji imaju klasični muzičari koji će u julu ove godine imati između 18 i 26 godina, a koji sviraju violinu, violu, violončelo, kontrabas, flautu (pikolo i alt flauta), obou (engleski rog), klarinet i bas-klarinet, fagot (kontrafagot), hornu, trubu, trombon (bas trombon), tubu, perkusije i harfu. …

“Oni koji prođu audiciju imaće pokrivene troškove kotizacije, puta, smještaja, ishrane u Provansi, a tokom proba radiće sa mentorima Londonskog simfonijskog orkestra i dirigentom Dankanom Vordom, sa kojim će i nastupati. Rok za prijave je 4. mart”, ističe se u saopštenju MCCG.

Muzički centar je član mreže Medinea (Mediteranskog inkubatora za nove umjetnike, kojeg koordinira Festival Eks-an-Provans), čije su članice – organizacije kulture muzičkog sektora, fokusirane na dinamiku prenosa, razmjene i saradnje na međunarodnom nivou (visokoobrazovne institucije, kulturni centri, festivali, muzička tržišta i koncertne dvorane).

Cilj mreže Medinea je obuka novih mladih umjetnika uključenih u inovativne muzičke projekte na Mediteranu, podrška u koncipiranju, realizaciji i ekspanziji njihovih umjetničkih projekata. Mreža takođe ima za cilj osnaživanje dijaloga među muzičarima na mediteranskoj kulturnoj sceni, promociju protoka umjetnika u mediteranskom regionu i ohrabrivanje promišljanja o umjetničkom stvaralaštvu u regiji. M.R.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Spomenik Mirzi Delibašiću biće otkriven 31. maja ispred KSC...

Medijima će se ovom prilikom obratiti načelnik Opštine Centar Srđan Mandić, ministar kulture i sporta KS Samir...

Sjutra kiša

Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom. Kako je saopšteno iz Zavoda...

Đoković: Volio bih da se vratim u Australiju, ne...

Slijedi potencijalno komplikovan meč sa Dijegom Švarcmanom. „Dijego je jedan od najbržih igrača na...

Kovačević: Opština Nikšić donirala 11.000 eura za rekonstrukciju Specijalne...

Kovačević se, kako je saopšteno, zahvalio na priznanju i istakao da mu je zdravlje građana na prvom...

Konatar: Ekonomski gledano Otvoreni Balkan je dobra inicijativa

Crna Gora mora da obrati posebnu pažnju na razvoj energetike i poljoprivrede jer to može da bude...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare